25/5/12

Σχέδια για χρήση τριών δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με λίγα λόγια η επόμενη κυβέρνηση, δεν θα έχει ούτε σάλιο, όπως λέει ο σοφός λαός μας!

Να κάνει χρήση τριών δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να φθάσουν και για τον Ιούλιο τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. 

Σύμφωνα με στελέχη του, η κυβέρνηση εξετάζει νέα παράταση στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που λήγει στα τέλη Μαΐου καθώς και παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο το 2013 και το 2014 θεωρούνται δεδομένη η μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12% και η συρρίκνωση του αριθμού των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 15.000. 

Στο μεταξύ "μαύρη τρύπα" ύψους 1,3 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού, προβλέπει απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για υστέρηση στις εισπράξεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, του φόρου ακίνητης περιούσιας, του ΦΠΑ, αλλά και των φορών στις συναλλαγές και την κατανάλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: