24/5/12

Ο «Καίσαρ» δεν αρκεί να είναι πατριώτης, πρέπει και να φαίνεται.. (κυρίως επειδή υπάρχουν σήμερα κάποιοι που φαίνονται αλλά δεν είναι!)


Αξιότιμε  Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά,

ενστερνιζόμενοι πλήρως τη διατυπωμένη άποψη σας ότι  «οι Έλληνες ζουν και τρέφονται με σύμβολα και συμβολισμούς», θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τον προβληματισμό μας  για το τι συμβολίζει σήμερα η στάση της Γερμανίας,  της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε  για τους Έλληνες.

Οι καθημερινές  δηλώσεις των εν λόγω Γερμανών πολιτικών πυροδοτούν ιδιαίτερα αρνητικά αντανακλαστικά στους θυμωμένους και απογοητευμένους Έλληνες πολίτες.

Δε θεωρούμε ότι πρέπει να αποδοκιμαστούν πολιτικά αυτά τα αντανακλαστικά αλλά να κατανοηθούν ως πλήρως δικαιολογημένα και να υποστηριχτούν από εσάς. Διότι, αν δεν το κάνετε εσείς , επιτρέπετε από τη μία την εκμετάλλευση αγνών πατριωτικών αισθημάτων από ανθρώπους που καμιά σχέση δεν έχουν με τον πατριωτισμό και από την άλλη  την ταύτιση σας  με αυτά τα ιδιαιτέρως αρνητικά σύμβολα.

Με όρους τρέχουσας πολιτικής,  θεωρούμε απαράδεκτο να επιτρέπετε να   χρησιμοποιείται το όνομά σας δίπλα σε αυτό της κ. Μέρκελ  και του κ. Σόιμπλε και να εξαντλείται η αντίδραση σας σε χλιαρές και «πολιτικά ορθές» τοποθετήσεις επί  των δηλώσεών τους.

Με απλά λόγια, σας ζητάμε να οξύνετε κατακόρυφα την αντιπαράθεσή σας, όχι μόνο με τον κ. Τσίπρα αλλά και, με την κ.Μέρκελ.  Σας ζητάμε να μαλώσετε εσείς  αληθινά και ουσιαστικά- μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού και όλης της Ευρώπης- μαζί της, ώστε, να ακυρώσετε μεν τους προσχηματικούς και ανέξοδους   παληκαρισμούς  μερίδας  πολιτικών σας αντιπάλων , να εκφράσετε δε, συντεταγμένα και ουσιαστικά, το βαθύτερο αίσθημα   θυμού του Ελληνικού λαού.

Ούτως ή άλλως,  κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους   η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε για την Ελλάδα συνεισφέρουν εκλογικά στην άνοδο του κ. Τσίπρα. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς  πως δυο έμπειροι Γερμανοί πολιτικοί δεν το καταλαβαίνουν. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!  Εξάλλου, εσείς ο ίδιος καταγγείλατε, όταν χρειάστηκε να υπερψηφιστεί η τελευταία δανειακή σύμβαση, πως «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα εκτός ευρώ». Δεν υποστηρίζουμε πως πρέπει να υποδειχτεί η Γερμανία ως μια από αυτές τις δυνάμεις αλλά,  μετ’ επιτάσεως, να επισημανθεί πως πρέπει να πάψει να φέρεται ως τέτοια, οδηγώντας τους Έλληνες συνεχώς σε ψήφο διαμαρτυρίας.

Αυτό θα πρέπει να αναδειχτεί  με μια οξύτατη σύγκρουση όπου θα τους ζητάτε να σταματήσουν να οδηγούν την Ελλάδα στο δρόμο της χρεωκοπίας και πως ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό είναι να ΣΩΠΑΣΟΥΝ και να αναλογιστούν  τις δικές τους ευθύνες για την πορεία των πραγμάτων. Αν πραγματικά οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, μέσω της επικράτησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη χώρα, πρέπει να πιεστούν από σας να αναγνωρίσουν ως λάθος τους το γεγονός πως δε σας άκουσαν όταν μιλούσατε για «λάθος συνταγή».

Αν συμβεί αυτό,  μεγάλος αριθμός Ελλήνων θα ταυτιστεί μαζί σας ψυχικά και εκλογικά.

Αν δε συμβεί και συνεχίσουν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις τους , θεωρούμε πως ο ρόλος τους πλέον πρέπει να αναδειχτεί ως «ύποπτος» και  η οξεία αντιπαράθεσή  σας  μαζί τους, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει  σε σας  και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής σκηνής, θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάσουμε στο ντιμπέιτ-και πολύ περισσότερο στις εκλογές-χωρίς αυτήν την βαθύτατα πολιτική κίνηση και να κατηγορείστε-μαζί σας και εμείς που σας στηρίζουμε-ως εξαρτημένοι, υποχωρητικοί και υποτακτικοί της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε από τους πρεσβευτές του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, διότι τότε, ότι σοβαρό και να λέτε, δε θα ακούγεται από το θυμωμένο και φοβισμένο Έλληνα πολίτη.

Μην τους κάνετε ξανά τέτοιο δώρο..

Υγ. τελικά θα πρέπει πριν τεθεί το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στον Ελληνικό λαό, να ζητήσετε να απαντηθεί πειστικά πρώτα από την Ευρώπη..


                                                                                                         Με ειλικρινή εκτίμηση
                                                                                                     Φίλοι σας από Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: