30/5/12

Καθαρά κέρδη 45 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο


Kαθαρά κέρδη 45 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένης της αξίας των αποθεμάτων πετρελαίου, όπως και την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Η εγχώρια ζήτηση καυσίμων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 12%, κυρίως λόγω μειωμένων πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλες επιλογές (κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα), αντιδρώντας στην αυξημένη φορολογία του πετρελαίου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, και θα τεθεί σταδιακά σε πλήρη εμπορική λειτουργία εντός των επομένων μηνών.
Επίσης τα ΕΛΠΕ αναμένουν έσοδα και από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (ελέγχουν το 35 % των μετοχών) για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον 17 επενδυτές και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών οι 14.
Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παρά τις επιδεινούμενες συνθήκες της Ελληνικής οικονομίας και το αδύναμο περιβάλλον διύλισης, καταφέραμε να διατηρήσουμε θετικές επιδόσεις ... Η έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου Ελευσίνας στις επόμενες εβδομάδες θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για τον Όμιλο, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση των ΕΛΠΕ στο διεθνή ανταγωνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: