1/2/12

«Κούρεμα» και στα ομόλογα των μικροεπενδυτών

Την συμμετοχή ιδιωτών – μικροεπενδυτών, κατόχων ελληνικών ομολόγων στην διαδικασία ανταλλαγής προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα γίνει με τόπο που «να μην νιώθει κανείς αδικημένος».

Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία που θα καθορίζει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους φυσικά πρόσωπα ενώ σημείωσε ότι μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται ο χρόνος και ο τρόπος απόκτησης των ελληνικών ομολόγων.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, θα λάβουμε μέριμνα ώστε να μην νιώθει κανείς αδικημένος. Να δούμε πότε τα πήρε και πως τα πηρε. Όλα θα αντιμετωπιστούν δίκαια και χωριστά».

Να σημειωθεί ότι δεν ξεκαθαρίστηκε εάν η τροπολογία θα ενταχθεί στη πράξη κύρωσης νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011» που θα ψηφιστεί στην ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα ή σε άλλο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: