24/2/12

Μείωση παρακράτησης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για στεγαστικά δάνεια

Την έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα μειώνεται δραστικά το ποσοστό που παρακρατείται κάθε μήνα από τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για τα στεγαστικά τους δάνεια, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε, «έχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό. Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού».

Επιπλέον, είπε ότι, σε περίπτωση που υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ωθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε διευθετήσεις και με τους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: