28/2/12

1 εκατ. δολ. οι πωλήσεις της MLS στην Τουρκία

Το φράγμα του 1 εκατ.δολ. ξεπέρασαν οι πωλήσεις της MLS στην Τουρκία μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες δραστηριοποίησής της στην αγορά της πλοήγησης, αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Με παρουσία μόνον στο 50% των σημείων πώλησης στην Τουρκία το μερίδιο του MLS Destinator ανήλθε σε 3,5% τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών GFK. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στα σημεία πώλησης των ευρωπαϊκών αλυσίδων(Media Markt, ElectroWorld) με το μερίδιο της MLS να ανέρχεται σε 10%.

Η MLS αναπτύσσεται στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος τη διεθνή καινοτομία ΜLS Destinator Talk&Drive σε συνεργασία με τον τοπικό partner σε επίπεδο διανομής Nova Elektronik.

Το επόμενο διάστημα η Nova Elektronik θα αρχίσει τη διάθεση του MLS Destinator και σε δυο μεγάλες τοπικές αλυσίδες και σε άλλα καταστήματα με στόχο την κάλυψη του 80-85% των σημείων πώλησης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Επιπλέον, σύντομα η MLS πρόκειται να κυκλοφορήσει στην τουρκική αγορά μία νέα σειρά συσκευών MLS Destinator Talk&Drive σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές με χαμηλότερα εισοδήματα.

Με την υλοποίηση των παραπάνω, η MLS στοχεύει μέσα στο 2012 να ξεπεράσει το 10% της τουρκικής αγορά πλοήγησης. Για το 2013 οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της GFΚ πουλήθηκαν 250.000 συσκευές πλοήγησης(+76%) στην Τουρκία των 74 εκατ.κατοίκων με το ποσοστό διείσδυσης να κυμαίνεται κάτω από το 5% έναντι περίπου 25% στην Ευρώπη.

Η MLS, leader της ελληνικής αγοράς πλοήγησης με μερίδιο 56,9% (πηγή: GFK) επικεντρώνει τη στρατηγική της στην ανάπτυξή της στο εξωτερικό. Εκτός από την Τουρκία έχει εισέλθει στην αγορά της Χιλής, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην αγορά του Μαρόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: