12/5/14

Τρεις «σωματοφύλακες» από το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Τσίπρα!

Στην αγκαλιά του (βαθέως) ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για τα καλά ο Αλέξης Τσίπρας, μια και πρώην άνθρωποι που μεγαλούργησαν στη Χαριλάου Τρικούπη ως επίλεκτα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και του Γιώργου Παπανδρέου δίνουν τώρα συμβουλές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Δημήτρη Τζιώτη και τον Γιάννη Ρουμπάτη μέχρι και τον διευθυντή του «ΒHmagazino»Παύλο Παπαδόπουλο. Μάλιστα, φημολογείται εντόνως ότι ο τελευταίος βοηθά άτυπα στη συγγραφή των ομιλιών του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο ίδιος ήταν πρώην δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη και ο άνθρωπος στον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός εμπιστευόταν για μεγάλο διάστημα την προετοιμασία των λόγων του.

Η ύπαρξη, βέβαια, του κυρίου Παπαδόπουλου στο περιβάλλον Τσίπρα, παρότι ουδέποτε διατυμπανίστηκε, προκάλεσε μια σχετική «βαβούρα» στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι δεν γίνεται ένας ενεργός δημοσιογράφος, και μάλιστα του «Βήματος», να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, ενώ άλλοι υπενθύμιζαν το βιογραφικό και συγκεκριμένα τη θέση που κατείχε στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Επίσης, περίοπτη θέση στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα κατέχει εδώ και λίγο καιρό ένας άνθρωπος με ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου. Πρόκειται για τον επικεφαλής της εταιρίας επικοινωνίας Cleverbank Δημήτρη Τζιώτη. Η επίσημη εμπλοκή του με την τότε Ιπποκράτους ξεκινά το 2006, οπότε ασχολήθηκε με τον τομέα πολιτικού σχεδιασμού, καθώς οι σπουδές του ήταν ανάλογες. Μάλιστα την ίδια χρονιά τέθηκε επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και διεκδίκησε τη δημαρχία της Βουλιαγμένης. Εξαρχής η υποψηφιότητά του δεν είχε καμία τύχη, αφού απέναντί του ήταν ο παντοδύναμος δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κασιδόκωστας. Το απόγειο, πάντως, της πολιτικής καριέρας του ήταν το 2007, όταν αποφάσισε ξαφνικά να θέσει υποψηφιότητά για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι 30.000 υπογραφές δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τον κύριο Τζιώτη και έτσι μπήκε στη μάχη απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Μάχη η οποία, όμως, έμελλε να τελειώσει άδοξα, αφού κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού αναγκάστηκε να αποσυρθεί και το... όνειρό του να σβήσει!

Στον αντίποδα, ο κ. Τζιώτης επιχειρηματικά μεγαλουργούσε. Και τούτο διότι έχει εργαστεί ως σύμβουλος στρατηγικής τόσο με την Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη και την Ιnfote, όσο και με τα υπουργεία Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών. Μάλιστα, ουδείς ξεχνά το περιστατικό που έλαβε χώρα πέρυσι, όταν ο επιχειρηματίας ξαφνικά εμφανίστηκε σε σύσκεψη που γινόταν στο ΥΠΕΞ ζητώντας να ακολουθηθούν οι ιδέες του σε ό,τι αφορά το σχέδιο προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό (rebranding), παρά τις εντολές που είχαν δοθεί αρμοδίως από τους κυρίους Σαμαρά, Κεφαλογιάννη και Αβραμόπουλο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιώτης είναι διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής - ξενοδοχειακής εταιρίας Blue Riviera. Η συγκεκριμένη εταιρία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008, εν μέσω των άλλων επενδυτικών του «περιηγήσεων» στην Τορτόλα των Παρθένων Νήσων, στις Βερμούδες, στις Μπαχάμες και στα Κέιμαν. Και, βέβαια, το όνομά του φέρεται ότι βρίσκεται στη «λίστα Λαγκάρντ», με τόσες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μάλιστα, η φήμη του έφτασε και έως τη γειτονική Ιταλία, αφού στις ιταλικές εκλογές του 2006 ήταν ένας από τους τρεις συμβούλους επικοινωνίας του Ρομάνο Πρόντι, μαζί με τον Φρανκ Λουντζ και τον Μαρκ Φούλμπρουκ.

Ο τρίτος της συντροφιάς είναι ο παλαιός δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος δεν έχει έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «σε θέματα της ειδικότητάς μου, όταν μου ζητείται, δίνω την άποψή μου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρόεδρό του», όπως ο ίδιος σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Ο κύριος Ρουμπάτης, ανταποκριτής του ΔΟΛ στις ΗΠΑ, με σπουδές και διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας κατά τη δεκαετία του 1980, είναι ταυτισμένος με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε χρίσει διευθυντή του Γραφείου Τύπου του και στη συνέχεια κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στο πλευρό του απατεώνα Κοσκωτά ως σύμβουλός του στις εκδοτικές επιχειρήσεις που είχε δημιουργήσει με τα χρήματα που υπεξαιρούσε από την Τράπεζα Κρήτης. Με τη θερμή συνηγορία της Δήμητρας Λιάνη διορίστηκε το 1994 ευρωβουλευτής, αλλά μετά το 1999 δεν μπόρεσε να μπει στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων, όπως επεδίωκε, λόγω της παρουσίας του Κάρολου Παπούλια.

Στην πορεία, πάντως, ο κ. Ρουμπάτης αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίες είχαν διαταραχθεί μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, επειδή ο δημοσιογράφος είχε ταχθεί με την πλευρά της κ. Λιάνη. Μάλιστα, λέγεται ότι μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κύριο Παπανδρέου το 2004, ο κ. Ρουμπάτης είχε ρόλο άτυπου συμβούλου του, ενώ, όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση το 2009, βρέθηκε στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας), ο οποίος επίσης δεν κρύβει την προσήλωσή του στην αμερικανική πλευρά, ενώ παράλληλα διατηρεί υπόγειους διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: