30/6/13

Ανατροπή στην ανατροπή και νίκη Ρόσμπεργκ!

Το Βρετανικό GP έκρυβε περισσότερο δράμα απ' ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν την εκκίνηση. 

Σκασμένα ελαστικά, εγκαταλείψεις πρωτοπόρων, συγκρούσεις, επικές μάχες και ένα φινάλε που όμοιό του δε θα μπορούσε να γράψει ούτε ο Χίτσκοκ συνθέτουν την εικόνα του σημερινού αγώνα με το Ρόσμπεργκ να σημειώνει την 1η νίκη της Mercedes στη σύγχρονη ιστορία του σπορ στην πίστα του Σίλβερστον. 

Η εξέλιξη του Βρετανικού GP δε θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστική ακόμη κι αν επρόκειτο για το καλύτερο σενάριο. Ο poleman Λιούις Χάμιλτον διατήρησε την πρώτη θέση στην εκκίνηση αλλά την έχασε 14 γύρους αργότερα από αστοχία ελαστικού. Ενώ προσπαθούσε να φτάσει στα πιτ, το ίδιο συνέβη σε Μάσα και Βερν με τους μηχανικούς να ψάχνονται τι φταίει. Το κερμπ στη στροφή 4 ή τα ελαστικά;

Το αυτοκίνητο ασφαλείας οριοθέτησε το ρυθμό και ο Φέτελ πήρε κεφάλι με το Ρόσμπεργκ να ακολουθεί. Όλα έδειχναν ότι έτσι θα τελειώσει ο αγώνας. 
Το κιβώτιο της Red Bull όμως είχε άλλη άποψη ο Γερμανός πρωταθλητής εγκατέλειψε και το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε εκ νέου τις διαφορές. 
Στο φινάλε δόθηκε επική μάχη με το Ρόσμπεργκ να παίρνει την καρό σημαία για πρώτη φορά στο Σίλβερστον στη σύγχρονη ιστορία της Mercedes. Πίσω του βρέθηκαν οι Γουέμπερ και Αλόνσο μετά από επικές μάχες και προσπεράσματα. Στη βαθμολογία ο Αλόνσο μείωσε τη διαφορά του από το Φέτελ στους 21 βαθμούς. Επόμενο GP την ερχόμενη Κυριακή το Γερμανικό, στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. 

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα κάνει φανταστική δουλειά και για μας ήταν μια υπέροχη μέρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πήραμε αυτή τη νίκη μπροστά στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο μας στο Μπράκλεϊ που όταν κοντά είχαν έρθει εδώ σήμερα. Έχουμε ένα ταχύτατο μονοθέσιο στις δοκιμές και προοδεύουμε στη διαχείριση ελαστικών στον αγώνα. Νομίζω ότι σήμερα είχαμε εξίσου γρήγορο μονοθέσιο στον αγώνα. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη στο Χάμιλτον σήμερα ήταν ένας σπουδαίος αγώνας γι’ αυτόν εμπρός στους συμπατριώτες του». 

Οι Χάμιλτον και Πέρεζ χαρακτήρισαν τα κλαταρίσματα ελαστικών απαράδεκτα ενώ από την πλευρά της Pirelli δια στόματος Πωλ Χέμπερι τονίστηκε: «Δεν είχαμε προβλέψει τέτοιο πράγμα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες προτού αναλύσουμε ενδελεχώς τι συνέβη. Πρόκειται για σοβαρό θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Θα επανέλθουμε όταν έχουν απαντήσεις». 

Από την πλευρά του ο περσινός νικητής Μαρκ Γουέμπερ έμεινε με το παράπονο: «Αν είχα λίγους γύρους παραπάνω μπορεί να τον πέρναγα το Ρόσμπεργκ αλλά του άξιζε η νίκη. Ήταν δυνατός σ’ όλο τον αγώνα. Εγώ ξεκίνησα άσχημα, στους τελευταίους αγώνες είχα μερικές καλές εκκινήσεις αλλά σήμερα επέστρεψα στο συνηθισμένο. Θα πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Με χτύπησε και ο Γκροζάν στην εμπρός αεροτομή, ευτυχώς μου την άλλαξαν γρήγορα στο πρώτο πιτ στοπ και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε ο αγώνας για μένα». 

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν χαρούμενος που μείωσε τη διαφορά από το Φέτελ αλλά προβληματισμένος με το ρυθμό της Ferrari: «Συνολικά ήμασταν πολύ τυχεροί σήμερα. Κοιτώντας τα προβλήματα που είχαν οι άλλοι με τα ελαστικά νιώθω τυχερός που τα απέφυγα. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα είμαι χαρούμενος που μείωσα τη διαφορά στη βαθμολογία αλλά όπως φάνηκε ο ρυθμός μας υστερούσε. Εμπιστεύομαι την ομάδα, έχουμε πολύ δουλειά αλλά είμαστε ενωμένοι. Κάποιες άλλες Κυριακές χάσαμε βαθμούς σήμερα πήραμε κάποιους». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έρχεται η νέα φοροεισπρακτική "μεταρρύθμιση"

Νέες τεχνικές συλλογής φόρων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας έτοιμο τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης. Με αυτόν θα καθορίζονται τέσσερις διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τους φόρους που θα πρέπει να πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις. Επίσης, ο Κώδικας φέρνει ανατροπές στο ποινολόγιο και τις κατασχέσεις.
Η Εφορία θα υπολογίζει στο περίπου τον φόρο που αναλογεί
Με ή χωρίς υποβολή δήλωσης η Εφορία θα βγάζει τον... λογαριασμό που αναλογεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Και αυτό, καθώς οι φορολογικές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν κατά εκτίμηση και τον αναλογούντα φόρο και στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορολογούμενοι, παρότι είναι υποχρεωμένοι, δεν καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις.
Επιπρόσθετα, θα μπορούν να επιβάλλουν «προληπτικό» φόρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής δήλωσης, αν κρίνουν ή έχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα ή να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία. Οι δε προσαυξήσεις για εκπρόθεσμες και ανακριβείς δηλώσεις, καθώς και για μη καταβολή του παρακρατούμενου φόρου θα φθάνουν το 100% του ποσού του φόρου.
Από 1/1/2014
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διοίκησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 και στόχος είναι να κλείσει «τρύπες» φοροαποφυγής και να συντελέσει στον ακριβή προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης.
Το Δημόσιο αποκτά, έτσι, τη δυνατότητα να προσδιορίζει τα ποσά των φόρων που οφείλουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με τον παρακάτω τρόπο:
- Τον κανονικό προσδιορισμό του φόρου
- Τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό φόρου
- Τον διορθωτικό προσδιορισμό φόρου
- Τον προληπτικό προσδιορισμό φόρου
Από τη πλευρά του, ο φορολογούμενος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει, με βάση τον νέο Κώδικα, τη δυνατότητα να προσφύγει κατά του προληπτικού προσδιορισμού φόρου κατευθείαν ενώπιον του Πρωτοδικείου μόνο για τους εξής λόγους:
-Το ποσό του προσδιορισμού είναι υπερβολικά υψηλό ή
-Κατά την κρίση του, δεν συντρέχουν λόγοι που να δικαιολογούν προληπτικό προσδιορισμό φόρου
Κατασχέσεις-εξπρές για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα
Με διαδικασίες-εξπρές εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας, θα γίνονται οι κατασχέσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Νέο Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης.
Στη συνέχεια και μέσα σε διάστημα 14 ημερών μετά την κατάσχεση, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», το Δημόσιο θα προχωρά σε εκποίηση μέσω δημοπρασίας των κατασχεθέντων. Επιπλέον, θα αποστέλλονται διαταγές πληρωμών σε τράπεζες και λογιστήρια εταιρειών για κατασχέσεις μελλοντικών μισθών και αμοιβών.
Σε περιπτώσεις που οι φορολογικές Αρχές έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι διακυβεύεται η είσπραξη του φόρου, μπορεί να αξιώσουν άμεση καταβολή του και αν αυτή δεν γίνει, να προχωρήσουν σε άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, καθιερώνεται η πενταετία ως χρονικό όριο για την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους σε κάθε φορολογική υπόθεση. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει διαπράξει φοροδιαφυγή, η σχετική προθεσμία θα παρατείνεται στα 20 έτη.
Παράλληλα, η Εφορία υποχρεώνεται -εντός 90 ημερών από την υποβολή εγγραφής αίτησης του φορολογουμένου για την επιστροφή του φόρου- να καταβάλει το αιτούμενο ποσό. Αν καθυστερήσει περισσότερο, τότε θα πρέπει να πληρώσει εντόκως το επιστρεφόμενο ποσό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η τρόικα απαιτεί μείωση συντάξεων του OAEE

Βόμβα ρίχνει στις συντάξεις το μανιφέστο με τις νέες απαιτήσεις που προβάλλει η τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που είναι σε εκκρεμότητα και απορρέουν από τη μέχρι τώρα πορεία του Μνημονίου.
Στο ντοκουμέντο με τις απαιτήσεις των δανειστών που παρουσιάζει ο «Τύπος της Κυριακής», αποκαλύπτεται ότι η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο μέτρο την επιβολή εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες για να καλυφθεί η τρύπα των 600 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ.
Για πρώτη φορά στις μέχρι τώρα συζητήσεις αποκαλύπτεται ότι ζητά να προσδιοριστούν και άλλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις καθυστερήσεις και τις αποκλίσεις που καταγράφονται στη συλλογή αλλά και στις απώλειες εσόδων από φόρους, από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και από άλλες δράσεις που δεν έχουν προχωρήσει ή δεν έχουν αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως η αποτροπή δαπάνης λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας, αλλά και η αποτυχία της είσπραξης 770 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση του πλαφόν αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται εισφορές από τα 2.400 ευρώ στα 5.450 ευρώ.
Ήδη ανασύρεται από το συρτάρι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ από το 2014.
Και αυτό γιατί οι αποκλίσεις που επικαλούνται οι δανειστές ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η τρύπα του ΟΑΕΕ.
Στο αγγλικό κείμενο με τα προαπαιτούμενα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, η τρόικα δεν ζητά μόνο την εφαρμογή του μέτρου της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά η αποκάλυψη είναι ότι θέτει εξ αρχής θέμα πρόσθετων μέτρων για να καλυφθούν οι αποκλίσεις από φόρους και εισφορές.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα που είχαν υπολογιστεί από την αύξηση του ορίου αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις.
Το όριο αυτό που είναι 5.450 ευρώ αφορά στους παλαιούς -μέχρι το 1992- ασφαλισμένους μισθωτούς στο ΙΚΑ και σε ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ και οι οποίοι μέχρι τις 31/12/2012 είχαν ασφαλιστικές κρατήσεις μόνο για το τμήμα του μισθού μέχρι τις 2.400 ευρώ.
Με νόμο αποφασίστηκε να εξισωθούν με τους νέους -μετά το 1993- ασφαλισμένους οι οποίοι πληρώνουν ασφαλιστικές κρατήσεις μέχρι τις 5.450 ευρώ, δηλαδή πολύ πιο πάνω από τις 2.400 ευρώ που ίσχυαν για τους παλαιότερους ασφαλισμένους.
Από το μέτρο αυτό το υπουργείο Εργασίας προσδοκούσε να εισπράξει εντός του 2013 περίπου 770 εκατομμύρια ευρώ. Από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του, όμως, η μηνιαία είσπραξη για το ΙΚΑ κινείται οριακά στα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Που σημαίνει ότι ο στόχος των 770 εκατομμυρίων ευρώ έχει χαθεί και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες συζητούν για μια απόδοση της τάξης των 400 - 450 εκατομμυρίων ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.
Πέραν αυτών, σχεδόν μηδενική είναι η απόδοση του μέτρου της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια. Από το μέτρο αυτό εκτιμήθηκε στον νόμο ότι θα προέκυπταν έσοδα, ή, πιο σωστά, ότι θα υπήρχε αποτροπή δαπάνης της τάξης των 595 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και άλλα τόσα για το 2014, ακριβώς επειδή η αύξηση στα όρια ηλικίας θα δυσκόλευε και θα απέτρεπε τη συνταξιοδότηση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Παρά όμως ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα όρια ηλικίας αυξήθηκαν από το 65ο στο 67ο έτος και από τα 60 στα 62 (μειωμένη) , η απόδοση του μέτρου δεν φαίνεται στα οικονομικά των ταμείων.
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι πέρα από τα 600 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στον ΟΑΕΕ, το κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετες παρεμβάσεις δεν θα υπερβαίνει τα 400 - 450 εκατομμύρια ευρώ.
Στο τραπέζι, εκτός από την τροπολογία που προέβλεπε αλλαγή στον υπολογισμό των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ με μειώσεις της τάξεως του 20% - 25%, έχει πέσει και το σενάριο της εισφοράς επί του τζίρου όχι στο 0,2% όπως συζητείται αλλά ίσως στο 0,1% ώστε ένα μέρος των 600 εκατομμυρίων ευρώ να συγκεντρωθεί από μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ και ένα άλλο από την εισφορά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα δημοσκόπηση

Την παγίωση στην πρωτιά της Ν.Δ και τη συγκράτηση δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό της εφημερίδας " Πρώτο Θέμα" ΄σε δείγμα 1.000 πολιτών πανελλάδικά και στο διάστημα μεταξύ 25-27 Ιουνίου .

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής:

Ν.Δ: 20,9
ΣΥΡΙΖΑ: 19,4
ΠΑΣΟΚ: 6,5
ΑΝΕΛ: 4,6
Χρυσή Αυγή: 10,8
ΔΗΜΑΡ: 3,o
ΚΚΕ: 4,5

Από τη σφυγμομέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετα τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, φαίνεται πως επικροτείται η απόφαση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να ενώσουν κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οριακά με την είσοδό της στην Βουλή φλερτάρει η ΔΗΜΑΡ.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει,η δημοσκόπηση αποτυπώνει  θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)
Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

29/6/13

Κανείς δεν χάνεται σ΄ αυτή τη ζωή, αν είναι προσκυνημένος-η!

Αν ισχύει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι» τότε είμαστε για κλάματα.
Ο λόγος για την επίσημη… κηπουρό του Γ. Παπανδρέου η οποία έγινε υπουργός από το πουθενά κι έμεινε στην ιστορία γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτε. Η Τίνα Μπιρμπίλη, που τη γνωρίσαμε με το δήθεν αντισυμβατικό της λουκ και που τα έκανε επιεικώς θάλασσα στο υπουργείο περιβάλλοντος, στη συνέχεια βολεύτηκε με μερικές χιλιάδες ευρώ ως πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.
Την είχε βολέψει εκεί ο Γ. Παπανδρέου και εκτός από το μισθό της είχε σπίτι και ανέσεις τις οποίες πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Μόλις τέλειωσε η θητεία της προφανώς επέστρεψε στην Ελλάδα. Όμως, σύμφωνα με το Ποντίκι εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών ως… εμπειρογνώμων.
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα υποστηρίζει: «Ότι έφυγε από τον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου την είχε στείλει ο ΓΑΠ, το ξέρετε. Ότι επέστρεψε στο ΥΠΕΞ το μάθατε; Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι ξανά ανάμεσά μας. Εργαζόμενο κορίτσι στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος. Είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ που τότε ήταν ΥΠΕΞ και έγιναν αχώριστοι. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που πήγε στο Παρίσι έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και έκοψε τα πολλά – πολλά ακόμη και με τον ΓΑΠ, που όμως είναι συνηθισμένος σε καπρίτσια κηπουρών».
Τι να πει κανείς. Χάθηκαν οι εμπειρογνώμονες γι’ αυτό πέσαμε ξανά στην Τ. Μπιρμπίλη. Καλά λένε ότι όλα τα μπουμπούκια ανθίζουν. Κυρίως όταν είναι πράσινα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πόρτα ορθάνοιχτη για 6ήμερη εργασία μέσω ατομικών συμβάσεων

Προσπάθεια να «θεσμοθετηθεί» από την πίσω πόρτα, αυτό που ισχύει στην πράξη, η 6ημερη εβδομαδιαία εργασία σε μια σειρά από επαγγέλματα, όπως ο επισιτισμός, βλέπουν συνδικάτα και νομικοί, μέσω της ερμηνευτικής εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας.
 
Στο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, αφού διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών, μετά την λήξη μιας σύμβασης (και της τρίμηνης περιόδου επέκτασης), η αμοιβή των εργαζομένων μπορεί να προσαρμόζεται στον βασικό μισθό και τέσσερα επιδόματα, μονομερώς, με απόφαση του εργοδότη, ενώ δε θίγονται λοιποί κανονιστικοί όροι της ΣΣΕ.
 
Αυτό συνεπάγεται  ότι οι μη μισθολογικοί όροι των ΣΣΕ που έχουν λήξει, μπορούν να μεταβληθούν με νέα ΣΣΕ καθώς και με ατομική σύμβαση εργασίας με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Απαντώντας δε, σε δεύτερο ερώτημα, προφανώς από κάποιον εργοδότη στον κλάδο του επισιτισμού, το έγγραφο αναφέρει ότι η ΣΣΕ των επισιτιστικών καταστημάτων, η οποία καταγγέλθηκε στις 14/5/2012 έληξε- μετά το τρίμηνο παράτασης ισχύος της- στις 14/8/2012. «Συνεπώς για τους παλαιούς εργαζομένους ισχύουν τα ανωτέρω ενώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί η εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία».

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία επισημαίνει ότι η πενθήμερη απασχόληση είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και οποιαδήποτε απόπειρα πλάγιας κατάργησής της θα πέσει στο κενό και θα αποκαλυφθεί από τα συνδικάτα.

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «ψευδοερμηνεία εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εργασίας», και υποστηρίζει ότι το υπουργείο επιχειρεί, κάνοντας ένα αυθαίρετο και καταχρηστικό νομικό άλμα, να ερμηνεύσει διατάξεις του εργατικού δικαίου υπέρ συγκεκριμένων εργοδοτών του επισιτιστικού κλάδου     ή άλλων κλάδων που θα σπεύσουν να επωφεληθούν από τα ερμηνευτικά δώρα που τους γίνονται».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Κανείς δεν μπορεί να νικήσει στον Γύρο της Γαλλίας χωρίς ντόπινγκ»

Ένα 24ωρο πριν από την εκκίνηση του 100ου Γύρου της Γαλλίας, ο Λανς Αρμστρονγκ, ο τεξανός ποδηλάτης που κατάφερε να ανακηρυχθεί επτά διαδοχικές φορές (1999 - 2005) νικητής, για να αποδειχθεί μετά ότι έκανε εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών και να του αφαιρεθούν οι τίτλοι του, σπεύδει να ενημερώσει διαγωνιζόμενους και υποστηρικτές ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει σε αυτόν τον αγώνα χωρίς αναβολικά.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο αμερικάνος ποδηλάτης επιστρέφει στο ζήτημα της χρήσης αναβολικών. Λίγους μήνες μετά τη δημόσια ομολογία του στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι ότι έχει κάνει χρήση διάφορων απαγορευμένων ουσιών και την τιμωρία του με ισόβιο αποκλεισμό από την ποδηλασία.

Σε ερώτηση για το αν είναι δυνατόν να νικήσει κανείς σε αγώνα ποδηλασίας χωρίς αναβολικά, ο ίδιος απαντά: «Εξαρτάται σε ποιους αγώνες θέλεις να νικήσεις. Στον Γύρο της Γαλλίας; Αδύνατον να νικήσεις χωρίς αναβολικά. Ο γύρος είναι ένας αγώνας αντοχής, στον οποίο το οξυγόνο είναι καθοριστικός παράγοντας».

«Για παράδειγμα η ερυθροποιητίνη (EPO) δεν βοηθάει τον σπρίντερ των 100 μέτρων, αλλά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για έναν δρομέα των 10 χιλιομέτρων. Είναι προφανές αυτό» σχολιάζει ο ποδηλάτης και ιδρυτής του ιδρύματος κατά του καρκίνου Livestrong.

Κάνει λόγο για τον κύκλο του ντόπινγκ που δεν κλείνει. «Δεν εφηύρα εγώ το ντόπινγκ. Ούτε το σταμάτησα. Απλώς συμμετείχα σε ένα σύστημα που προϋπήρχε. Είμαι άνθρωπος. Το ντόπινγκ υπήρχε από την αρχαιότητα και θα υπάρχει πάντα. Το ξέρω ότι δεν είναι καλό που το λέω αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια» λέει.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας Πάτρικ ΜακΚουέιντ αναφέρει: «Κάνει λάθος και τα σχόλιά του δεν βοηθούν καθόλου την ποδηλασία. Ολα άλλαξαν μετά τον Αρμστρονγκ και είναι πλέον δυνατόν να αγωνιστεί κάποιος καθαρός και να νικήσει».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το GP Βρετανίας θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha

Tα δικαιώματα μετάδοσης του Βρετανικού GP πήρε ο Alpha και έτσι οι φίλοι της F1 θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Κυριακή τον συγκλονιστικό αγώνα σε απευθείας μετάδοση. 
Στην παρουσίαση θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης και ο Νίκος Κατσαρός και στο σχολιασμό ο Τάκης Τρακουσέλλης.

Pre Race Show: 14:15
Race (Live): 15:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

28/6/13

Αντί να μας πληρώσουν για τον ΤΑΡ θα πληρώσουμε κι από πάνω! Τρελή κομπίνα από την ΔΕΠΑ κατ΄ επέκταση από την κυβέρνηση Σαμαρά

Ακούγεται απίστευτο, αλλά όχι απλώς δεν θα εισπράξουμε από τον ΤΑΡ, αλλά θα τους πληρώσουμε και από πάνω: Πριν από λίγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι η ΔΕΠΑ κατέθεσε αρχική προσφορά για την αγορά 1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού TAP!
 «Η ΔΕΠΑ έχει υποβάλει αρχική προσφορά για 1 δισ. κ.μ. και θα υποβάλει τελική προσφορά», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου σε δημοσιογράφους και η υπόθεση έχει αρχίσει και "μυρίζει"...
Αν όλα πάνε καλά μόλις το 2019 θα μπορεί να μεταφερθεί το αζέριοκο φυσικό αέριο στην Ελλάδα! Πως καθορίζουν από τώρα τις τιμές; Πως ξέρουν πως θα είναι διαμορφωμένες οι τιμές τότε;
Και αν έχουν καταρρεύσει οι τιμές λόγω της έναρξης εξορύξεων από τα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα;
Μάλιστα ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, διευκρίνισε πως οι ποσότητες είναι προαιρετικές (!) και ενδέχεται να αλλάξουν όταν οριστικοποιηθούν οι εμπορικοί όροι του νέου αγωγού. Δηλαδή "φέξε μου και γλίστρησα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χάος με τις δηλώσεις! Ακόμη μία επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά

Μόνο 850.000 πολίτες από τους 6.500.000 φορολογουμένους - φυσικά πρόσωπα υπέβαλαν φορολογική δήλωση μέσα στο Ιούνιο.

Οι περισσότεροι περίμεναν την παράταση στην καταληκτική προθεσμία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πολλά από τα προβλήματα που συνεπάγεται η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Φέτος οι δηλώσεις θα υποβληθούν διαδικτυακά από όλους. Αυτό σημαίνει ότι 1.000.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα τη δήλωση, πρέπει φέτος να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο από τις εφορίες, οι οποίες είναι όμως κλειστές (χθες και σήμερα) λόγω απεργίας! Οσοι έχουν παλαιούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και φέτος.

Η προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων, η οποία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου, παρατάθηκε και οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ανάλογα με τον ΑΦΜ του φορολογουμένου.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χαρης Θεοχάρης πιέζει τους φορολογουμένους να υποβάλουν νωρίς τις δηλώσεις τους και να ξεκινήσουν να πληρώνουν τον φόρο, γιατί αλλιώς θα χάσουν τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται για την καταβολή του φόρου εισοδήματος. Ο κ. Θεοχάρης απειλεί ότι όσοι καθυστερήσουν να υποβάλουν τη δήλωση θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις αντί σε τρεις, ή ακόμη και εφάπαξ!

Οι φορολογούμενοι, όμως, προσπαθούν να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, καθώς δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, που θα είναι φέτος ιδιαίτερα τσουχτερός. Πολλοί, επίσης, δεν μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει περάσει ακόμα στο σύστημα τoυ TAXISnet τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων, τα οποία έχουν αποστείλει τα τραπεζικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις θα αναγράφονται οι τόκοι των καταθέσεων εφόσον το 2012 ξεπέρασαν τα 250 ευρώ.

Επίσης, αρκετοί φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν στις εφορίες και να δηλώσουν την ημερομηνία γέννησής τους, καθώς το TAXISnet εμφανίζει -λανθασμένα- ότι γεννήθηκαν το... 1900 (!). Λόγω αυτού του λάθους «μπλοκάρει» η υποβολή της δήλωσης!

Επίσης, οι εφοριακοί δεν έχουν λάβει ακόμα την εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών με τις οδηγίες για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι στους φορολογουμένους που διεκδικούν επιστροφή φόρου. Ετσι πολλοί φορολογούμενοι στήνονται με τις ώρες στις ουρές απλά για να μάθουν ότι τελικά δεν θα ελεγχθούν και άρα θα καθυστερήσει η καταβολή της επιστροφής φόρου που δικαιούνται.


Μεγάλη είναι και η ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους που κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Το σύστημα TAXISnet δέχεται ηλεκτρονικά μόνο την αρχική δήλωση, άρα οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να γίνουν χειρόγραφα στην Εφορία. Οποιος θέλει να αλλάξει κάτι θα πρέπει να υποβάλει χειρόγραφη τροποποιητική δήλωση στην Εφορία με τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με έλεγχο!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά με το ΤΑΡ. Μόνες ευνοημένες ΗΠΑ, Τουρκία και Ρωσία!

Ξεπερνάει κάθε όριο σοβαρότητας και καταδεικνύει την ανάγκη αλλά και την απελπισία της να "παρουσιάσει έργο" κι επενδύσεις η κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών για τον αγωγό μεταφοράς αζερικού αερίου ΤΑΡ από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ στην Ευρώπη.
Και αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα το όλο θέμα θα καταντούσε πραγματικά γελοίο.
Ας δούμε λοιπόν τι αποκρύβουν από την όλη υπόθεση οι κυβερνητικοί παράγοντες που εργάστηκαν άοκνα για να ικανοποιήσουν τον σχεδιασμό των ΗΠΑ να μεταφερθεί φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, χωρίς η Ελλάδα να έχει σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ άμεσο όφελος:
-Η Ελλάδα, φυσικά και δεν γίνεται ενεργειακός κόμβος, όπως θα γινόταν στην περίπτωση του South Stream. Απλά γίνεται ένας κρίκος στην αλυσίδα και μάλιστα ούτε καν ο κρίσιμος κρίκος, όπως η Αλβανία από το έδαφος της οποίας θα περάσει ο αγωγός ρπιν "βουτήξει" στην Αδριατική και περάσει στην Ιταλία.
-Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να καταναλώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κυβικό μέτρο φυσικού αερίου από τα 16 εκατομμύρια που υπολογίζεται να "φεύγουν" από το Αζερμπαϊτζάν. Τα 6 εκατ. θα απορροφώνται από την Τουρκία και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στην Ευρώπη. Άρα δεν θα υπάρχει καν η αυτονόητη για ένα σοβαρό κράτος εμπορική πίεση στην ρωσική Gazprom να μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου γιατί επιτέλους βρέθηκε εναλλακτικός προμηθευτής. Και δεν παίρνει, γιατίδεν υπάρχει αρκετή ποσότητα στο αζερικό κοίτασμα, αλλά και γιατί δεν θέλουν να τα σπάσουν οι Αζέροι με τους Ρώσους. Οι ΗΠΑ θέλουν την μείωση της εξάρτησης της δυτικής Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, όχι της Ελλάδας.
-Η Ελλάδα δεν θα εισπράττει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ από τέλη διέλευσης. Αυτή ήταν η απίστευτη συμφωνία για να επιλεγεί ο ΤΑΡ και να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά (αλλά και ρωσικά, όπως θα δούμε) συμφέροντα. Κάποιοι στο ΠΕΚΑ έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι απίστευτα ετεροβαρές και επιχειρούν να το αλλάξουν αλλά είναι απίθανο αν θα επιτευχθεί.
-Η Ελλάδα αναμένει μόνο έμμεσα οφέλη, τα οποία και αυτά είναι άκρως αμφισβητήσιμα: Οι περίφημες θέσεις εργασίας αφορούν κατά 90% το κατασκευαστικό μέρος για μια συγκεκριμένη περίοδο μέχρι το 2019 που θα ολοκληρωθεί ο αγωγός στην Ελλάδα (το 2023-25 θα ξεκινήσει η λειτουργία του). Μαντέψτε, φυσικά, τι είδους εργάτες θα απασχολήσουν οι κατασκευστικές εταιρείες: Ξένους!
-Στο 1,5 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα κερδίσει η Ελλάδα, περιλαμβάνονται και αφορούν κατά κύριο λόγο τις απαλλοτριώσεις (!) ακίνητων περιουσιών που θα γίνουν για να περάσει από τα ελληνικό έδαφος ο αγωγός. Αλλά αυτό πυο να βγει και σε ποιον να το πει η κυβέρνηση χωρίς τον κίνδυνο να τους πάρουν με τις πέτρες;
-Στρατηγικά, οι μόνοι οφελημένοι είναι η Τουρκία και η Αλβανία. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς θα κέρδιζε με οποιαδήποτε επιλογή είτε του ΤΑΡ είτε του Nabucco. Και βέβαια, όποτε θέλει κλείνει την στρόφιγγα ή περιορίζει την ποσότητα, λόγω των τεράστιων αναγκών της εσωτερικής της αγοράς, αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αφορά τους Ευρωπαίους, αφού η Ελλάδα δεν προβλέπεται να συνδέεται με το δίκτυο.
-Στρατηγικά, επίσης, δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα: Σε αντίθεση με τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που θα διαπερνούσε κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων τον Έβρο και θα δημιουργούσε ένα "ρωσικό τείχος" μεταξύ των δύο χωρών, ο ΤΑΡ θα διατρήσει την ελληνική αμυντική τοποθεσία και θα δημιουργήσει μια τεράστια οπή στο ελληνικό αμυντικό σύστημα από την περιοχή που θα περάσει αφού ο αγωγός θα ελέγχεται από κοινού από την κοινοπραξία και την Τουρκία. Στις δύο πλευρές των συνόρων θα γίνουν έργα που ουσιαστικά θα καταργήσουν την αμυντική διάταξη στην περιοχή. Θα ανοίξει, δηλαδή, μία κερκόπορτα στο ελληνικό αμυντικό σύστημα.
Η επιλογή του ΤΑΡ, έναντι του Nabucco, φυσικά δεν είναι άσχετη με τις επιθυμίες και τον απώτερο σχεδιασμό της Μόσχας. Έχοντας χάσει την Ελλάδα από τον ενεργειακό σχεδιασμό της στον South Stream δεν ήθελε να μπλεχθεί στα πόδια της το αζέρικο φυσικό αέριο με τον Nabucco.
Τώρα ο South Stream μένει κυρίαρχος αγωγός από την Βουλγαρία μέχρι την κεντρική Ευρώπη και ταυτοχρόνως τιμωρείται η Αυστρία που μένει εκτός δικτύου αγωγών μετά τα "κορδελάκια" που έκανε στην Μόσχα και τα πισωγυρίσματά της για τον South Stream.
Η Αυστρία είναι και η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης γιατί εκεί θα κατέληγε  ο Nabucco, όπως βλέπουμε και στον χάρτη και εξ αυτού του λόγου είχε ανατρέψει την συμφωνία με την Ρωσία για τον South Stream
Πλέον, είναι αναγκασμένη είτε να συμβιβαστεί με την Μόσχα είτε να μείνει χωρίς φυσικό αέριο.
Οι Αζέροι μπορεί να είναι τουρκοαμερικανικός δορυφόρος, αλλά ευρισκόμενοι στην αυλή της Ρωσίας το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να μπλεχθούν στα πόδια της Ρωσίας και να θυμώσει η "αρκούδα"..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γλιτώσαμε την κρίση, γιατί οι τραπεζίτες μας δεν μιλούσαν αγγλικά!

Για ποιο λόγο η κρίση του 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, δεν «άγγιξε» τις ιαπωνικές τράπεζες; Πολύ απλά, επειδή οι επικεφαλής τους... δεν μιλούσαν αγγλικά!

Την απίστευτη αυτή εξήγηση έδωσε σήμερα ο ίδιος ο νυν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Τάρο Aσο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι Ιάπωνες τραπεζίτες ήταν κατά κάποιο τρόπο «χαμένοι στη μετάφραση» και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και προϊόντα που οδήγησαν το παγκόσμιο σύστημα στην καταστροφή, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

«Πολλοί άνθρωποι παγιδεύθηκαν από τα ύποπτα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα περιβόητα subprimes (τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου). Οι ιαπωνικές τράπεζες δεν έπεσαν με τα μούτρα πάνω τους, όπως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι διοικητές των ιαπωνικών τραπεζών μόλις που καταλάβαιναν την αγγλική. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αγόρασαν» υποστήριξε ο Τάρο Άσο, μιλώντας σε συμπόσιο στο Τόκιο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σοβαρή εμπλοκή στην πώληση του ΟΠΑΠ λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές. Μεγάλες επιτυχίες από την κυβέρνηση Σαμαρά

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του προέδρου του ΟΠΑΠ Κώστα Λουρόπουλου, επισημαίνει συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του protothema.gr.

Η φήμη περί ενδεχόμενης αποχώρησης του προέδρου του ΟΠΑΠ κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες έπειτα κι από τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου στην οποία ο κ. Λουρόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είναι πλέον ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ και είναι ο οργανισμός εκείνος που έλαβε την απόφαση για την πώληση ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία Emma Delta.

Στην τοποθέτησή του στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος του κρατικού οργανισμού στοιχημάτων επέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ και τον επικεφαλής του Ταμείου κ. Στέλιο Σταυρίδη για τους χειρισμούς του στο θέμα της αποκρατικοποίησης εξαπολύοντας -κατά πληροφορίες- σφοδρή επίθεση για τους όρους πώλησης στην Emma Delta.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ασχολείται και με τα θέματα του ΟΠΑΠ.


Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση μιας δεύτερης μεγάλης αποκρατικοποίησης εν μέσω πίεσης να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας πώλησης του ΟΠΑΠ που οριστικοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, γράφουν οι Financial Times σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, τα προβλήματα με την ύψους 700 εκατ. πώληση του ΟΠΑΠ απειλούν να δημιουργήσουν ένταση με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας οι οποίοι ανησυχούν ότι ο αργός ρυθμός των αποκρατικοποίησεων θα απαιτήσει κι άλλα μέτρα για να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα διάσωσης.

Η Emma Delta, ένα επενδυτικό σχήμα υποστηριζόμενο από τον Έλληνα μεγιστάνα Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Γίρι Σμεκ, έκανε την μοναδική προσφορά για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ που κατείχε το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με έγγραφα που υποστηρίζει ότι έχει δει η δημοσιογράφος των Financial Times Κέριν Χόουπ που υπογράφει το ρεπορτάζ, η Emma Delta θέλει να ακυρώσει δύο από τα στοιχεία της συμφωνίας: το τριετές συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot ύψους 110 εκατ. ευρώ και την δωδεκαετή άδεια των κρατικών λαχείων σε αντάλλαγμα για αμοιβή 190 εκατ. εφάπαξ και 50 εκατ. ετησίως.

Η συγκεκριμένη «λοταρία» δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο σε μια κοινοπραξία αποτελούμενη από τον ΟΠΑΠ, την Intralot, και την αμερικανική Scientific Games, την μεγαλύτερη πάροχο software για λοταρίες παγκοσμίως.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει απορρίψει τις επίσημες διαμαρτυρίες της Emma Delta που απειλεί να ακυρώσει την συμφωνία απόκτησης του 33% του ΟΠΑΠ αν οι απαιτήσεις της δεν ικανοποιηθούν.

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Κώστας Λουρόπουλος, σε ένα email που οι Financial Times υποστηρίζουν ότι έχουν δει, φέρεται να διαμαρτυρείται ότι νιώθει να του ασκείται πίεση από τον κ. Μελισσανίδη μέσω μιας σειράς τηλεφωνημάτων

Στο email που επικαλούνται οι Financial Times, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με προσέβαλε, όπως και σε πολλές φορές στο παρελθόν .Εάν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία), θα σου πάρω το κεφάλι». Αυτό φέρεται φέρεται να έχει πει ο κ. Μελισσανίδης στον κ. Λουρόπουλο. Από πλευράς του κ. Μελισσανίδη διαψεύδεται οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και αναμένεται συντόμως να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση. 

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, τρίτος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε λιγότερο από ένα χρόνο δηλώνει προσεκτικά αισιόδοξος. «Διαπραγματευτήκαμε την συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ με διαφάνεια και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική», λέει.

Οι FT γράφουν ότι δεν κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με τον κ. Λουρόπουλο και δεν παραθέτουν το email το οποίο επικαλούνται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

27/6/13

Παράθυρο για κούρεμα και για τις καταθέσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ από τους 27 υπουργούς Οικονομικών!

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα στις 2 περίπου τα ξημερώματα, οι υπουργοί Οικονομικών, συμφώνησαν τελικά για τους όρους άμεσης ανακεφαλαιοποίησης και διάσωσης των τραπεζών από το ESM. Στην απόφαση μάλιστα διατηρείται η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής για την δυνατότητα αναδρομικότητας στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία: όταν τεθεί σε ισχύ η οδηγία να μπορεί να αποφασιστεί κατά περίπτωση η χρήση του μέτρου που θα προσέφερε κάποια ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. 

Το «κακό» νέο είναι ότι στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας που χθες επιτεύχθηκε, σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους, υπάρχει ένα παράθυρο: Αυτό της μη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι, δηλαδή όσων έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ. 

Θα κουρεύονται οι καταθέσεις άνω των 100.000 
Οι υπουργοί Οικονομικών προσυπέγραψαν με την απόφασή τους το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Δεν θα διασφαλίζονται σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού διάσωσης των τραπεζών σε ένα κράτος μέσω του ESM. «Η διάσπαση μεγάλων καταθέσεων σε πολλές διαφορετικές τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει και για τις καταθέτες αλλά και για το τραπεζικό σύστημα θα είναι βασική επιλογή όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία» αναφέρει τραπεζικός παράγοντας που κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα. 

Ωστόσο, η αγορά περιμένει να διαβάσει τα τελικά κείμενα της οδηγίας που επαναδιαμορφώνονται μετά την σημερινή συμφωνία. Το σημείο των μη διασφαλισμένων καταθετών φέρεται να αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο των «τριβών» μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και γι αυτό τα κράτη συμφώνησαν να κρατήσουν ένα επίπεδο ευελιξίας και εξαιρέσεων που θα εφαρμόσουν κατά την ενσωμάτωση της οδηγίας. 

Το "παράθυρο" μέσω των Ταμείων Εγγυήσεως για καταθέσεις κάτων των 100.000 ευρώ 
Βάσει της απόφασης που ελήφθη σήμερα, απαγορεύεται μεν να «κουρευτούν» άμεσα οι καταθέσεις αλλά, όπως εξηγούν κοινοτικές πηγές, υπάρχει όπως πλέον ένα «παράθυρο»: αν εκλείψουν όλες οι άλλες επιλογές (μέτοχοι, ομόλογα, μη διασφαλισμένες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) και προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου και των φορολογουμένων, να αντληθούν χρήματα και από τα αντίστοιχα ΤΕΚΕ των κρατών – μελών... 

Όμως, τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων ανά την ΕΕ, «κρατάνε» ένα ποσό από τις ίδιες τις καταθέσεις. Ετσι, συνεχίζουν οι ίδιοι κοινοτικοί κύκλοι, αν παραστεί ανάγκη να συνεισφέρουν, τότε αυτή η συνεισφορά ουσιαστικά ισοδυναμεί με έμμεσο κούρεμα των καταθέσεων, πάντα ως έσχατη λύση...

Κι ενώ επίσημα δηλώνουν ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι απόλυτα διασφαλισμένες, το... παράθυρο που μπορεί να τις επηρεάσει άνοιξε. Ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroem Dijsselbloem, μετά το πέρας της συνόδου σημείωσε, μάλιστα ότι κατά την άποψη του οι νέοι κανόνες δεν θα αποθαρρύνουν τους καταθέτες. «Ολες οι καταθέσεις κάτω από 100.000 (ευρώ) εξαιρούνται και είναι απόλυτα διασφαλισμένες» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως άμεσα μπορεί να θεωρούνται διασφαλισμένες, έμμεσα όμως το «παράθυρο» μέσω των Ταμείων Εγγύησης ανά την ΕΕ άνοιξε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

26/6/13

Δόθηκε τελικά παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Κλιμακωτά, αναλόγως του αριθμού φορολογικού μητρώου, παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου ως εξής:
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜΚαταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης
 1,2 22η Ιουλίου 2013
 3,4 29η Ιουλίου 2013
 5,6 5η Αυγούστου 2013
 7,8 12η Αυγούστου 2013
 9 26η Αυγούστου 2013
 0 30ή Αυγούστου 2013
Να σημειωθεί πως, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, διευκρινίζει πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα (υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ: ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013.

Η πιο πάνω προθεσμία ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην ΔΟΥ, εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ (περιπτώσεις δ', ε' και στ' της παραγράφου 1).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επελέγη ο αγωγός TAP για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Kοινοπραξίας Shah Deniz 2, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενημερώθηκε πως επελέγη τελικά ο αγωγός ΤΑΡ για την μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το πρωί ο Νο 2 της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν και αρμόδιος για τα θέματα επενδύσεων και μάρκετιγκ, Ελσχαντ Νασίροφ και ο αντιπρόεδρος της ΒP, μεγαλομετόχου της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, Αλ Κουκ.

Παρόμοια ενημέρωση έγινε από εκπροσώπους της κοινοπραξίας του Shah Deniz 2, στις πρωτεύουσες όλων των εμπλεκομένων χωρών, τόσο αυτών που στηρίζουν τον TAP (Ρώμη, Τίρανα, μαζί με Αθήνα), όσο και εκείνων που στηρίζουν τον Nabucco (Σόφια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Βιέννη).

Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή.

Μετά τις κυριακάτικες αναφορές ρουμανικών ιστοσελίδων, χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Europe, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, σε αποκλειστικό - όπως σημειώνει - δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι ο TAP είναι ο αγωγός που έχει επιλεγεί από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ για να μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη. Το πρακτορείο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μπακού οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο κέντρο αποφάσεων των Αζέρων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

25/6/13

Αντικειμενικές τιμές οικοπέδων σε 457 περιοχές αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ

Αντικειμενικές τιμές οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα. Οι τιμές που καθορίστηκαν θα ισχύσουν για τον υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012, 2013. 
Οι τιμές ξεκινούν από τα 3 ευρώ ανά τ.μ. για διάφορες περιοχές (π.χ. στον Έβρο και φτάνουν ακόμη και στις 3.000 ευρώ ανά τ.μ. πχ. Π. Φάληρο. 

Σημειώνεται ότι το αφορολόγητο όριο για τον ΦΑΠ των παραπάνω ετών είναι 200.000 ευρώ σε ατομική βάση και στην υπερβάλλουσα αξία εφαρμόζονται συντελεστές φορολόγησης από 0,2% έως 2%. 

Οι σχετικές τιμές είναι:

α/α Περιφέρεια Νομός Δήμος Τιμή
1 ΑΜΘ Έβρου Αλεξανδρουπόλεως 21,00 €
2 ΑΜΘ Έβρου Βύσσας 3,00 €
3 ΑΜΘ Έβρου Διδυμοτείχου 4,40 €
4 ΑΜΘ Έβρου Κυπρίνου 3,00 €
5 ΑΜΘ Έβρου Μεταξάδων 4,00 €
6 ΑΜΘ Έβρου Ορεστιάδος 4,00 €
7 ΑΜΘ Έβρου Ορφέα 4,20 €
8 ΑΜΘ Έβρου Σαμοθράκης 8,00 €
9 ΑΜΘ Έβρου Σουφλίου 3,50 €
10 ΑΜΘ Έβρου Τραϊανούπολης 14,00 €
11 ΑΜΘ Έβρου Τριγώνου 3,00 €
12 ΑΜΘ Έβρου Τυχερού 4,00 €
13 ΑΜΘ Έβρου Φερρών 4,00 €
14 Αττικής Αθηνών Αγ. Δημητρίου 700,00 €
15 Αττικής Αθηνών Αγ. Παρασκευής 960,00 €
16 Αττικής Αθηνών Αγίων Αναργύρων 250,00 €
17 Αττικής Αθηνών Αθηναίων 820,00 €
18 Αττικής Αθηνών Αλίμου 1.800,00 €
19 Αττικής Αθηνών Αμαρουσίου 1.000,00 €
20 Αττικής Αθηνών Βριλησσίων 585,00 €
21 Αττικής Αθηνών Δάφνης 1.600,00 €
22 Αττικής Αθηνών Εκάλης 1.320,00 €
23 Αττικής Αθηνών Ηλιουπόλεως 624,00 €
24 Αττικής Αθηνών Ιλίου 365,00 €
25 Αττικής Αθηνών Κηφισιάς 1.320,00 €
26 Αττικής Αθηνών Λυκόβρυση 800,00 €
27 Αττικής Αθηνών Μελισσίων 880,00 €
22464
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

28 Αττικής Αθηνών Μεταμορφώσεως 250,00 €
29 Αττικής Αθηνών Ν. Ηρακλείου 730,00 €
30 Αττικής Αθηνών Ν. Ιωνίας 720,00 €
31 Αττικής Αθηνών Ν. Πεντέλης 395,00 €
32 Αττικής Αθηνών Ν. Φιλαδέλφειας 350,00 €
33 Αττικής Αθηνών Ν. Χαλκηδόνος 300,00 €
34 Αττικής Αθηνών Παλαιού Φαλήρου 3.000,00 €
35 Αττικής Αθηνών Πεντέλης 400,00 €
36 Αττικής Αθηνών Πεύκη 1.000,00 €
37 Αττικής Αθηνών Υμηττού 1.000,00 €
38 Αττικής Αθηνών Χαϊδαρίου 294,00 €
39 Αττικής Αθηνών Χαλανδρίου 670,00 €
40 Αττικής Αν. Αττικής Αναβύσσου 200,00 €
41 Αττικής Αν. Αττικής Αχαρνών 370,00 €
42 Αττικής Αν. Αττικής Βάρης 410,00 €
43 Αττικής Αν. Αττικής Βούλας 3.040,00 €
44 Αττικής Αν. Αττικής Γλυκών Νερών 400,00 €
45 Αττικής Αν. Αττικής Καλυβίων Θωρικού 330,00 €
46 Αττικής Αν. Αττικής Κερατέας 370,00 €
47 Αττικής Αν. Αττικής Κοινότητα Κουβαρά 340,00 €
48 Αττικής Αν. Αττικής Μαραθώνα 280,00 €
49 Αττικής Αν. Αττικής Μαρκοπούλου Μεσογαίας 340,00 €
50 Αττικής Αν. Αττικής Νέας Μάκρης 620,00 €
51 Αττικής Αν. Αττικής Παιανίας 340,00 €
52 Αττικής Αν. Αττικής Παλλήνης 500,00 €
53 Αττικής Αν. Αττικής Ραφήνας 500,00 €
54 Αττικής Αν. Αττικής Σπάτων 535,00 €
55 Αττικής Δυτ. Αττικής Άνω Λιοσίων 230,00 €
56 Αττικής Δυτ. Αττικής Ασπροπύργου 100,00 €
57 Αττικής Δυτ. Αττικής Βιλλίων 165,00 €
58 Αττικής Δυτ. Αττικής Ελευσίνος 125,00 €
59 Αττικής Δυτ. Αττικής κοιν. Οινόης 55,00 €
60 Αττικής Δυτ. Αττικής Μάνδρας 127,00 €
61 Αττικής Δυτ. Αττικής Μεγαρέων 50,00 €
62 Αττικής Πειραιώς Αίγινας 31,00 €
63 Αττικής Πειραιώς Αμπελακίων 190,00 €
64 Αττικής Πειραιώς Δραπετσώνας 450,00 €
65 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αγκιστρίου 32,00 €
66 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αντικυθήρων 7,16 €
67 Αττικής Πειραιώς Κορυδαλλού 150,00 €
68 Αττικής Πειραιώς Κυθήρων 8,50 €
69 Αττικής Πειραιώς Μεθάνων 15,00 €
70 Αττικής Πειραιώς Νικαίας 747,00 €
71 Αττικής Πειραιώς Περάματος 300,00 €
72 Αττικής Πειραιώς Σαλαμίνας 170,00 €
73 Αττικής Πειραιώς Τροιζήνος 33,00 €
74 Αττικής Πειραιώς Ύδρας 220,00 €
75 Β. Αιγαίου Σάμου Αγ. Κηρύκου 7,00 €
76 Β. Αιγαίου Σάμου Βαθέος 15,00 €
77 Β. Αιγαίου Σάμου Ευδήλου 10,00 €
78 Β. Αιγαίου Σάμου Καρλοβασίων 25,00 €
79 Β. Αιγαίου Σάμου Μαραθοκάμπου 35,00 €
80 Β. Αιγαίου Σάμου Πυθαγορείου 25,00 €
81 Β. Αιγαίου Σάμου Ραχών 8,00 €
82 Β. Αιγαίου Σάμου Φούρνων Κορσέων 83,00 €
83 Β. Αιγαίου Χίου Αγ. Μηνά 51,00 €
84 Β. Αιγαίου Χίου Αμανής 20,00 €
85 Β. Αιγαίου Χίου Ιωνίας 24,00 €
86 Β. Αιγαίου Χίου Καμποχώρων 46,00 €
87 Β. Αιγαίου Χίου Καρδαμύλων 28,00 €
88 Β. Αιγαίου Χίου Μαστιχοχωρίων 41,00 €
89 Β. Αιγαίου Χίου Οινουσσών 42,00 €
90 Β. Αιγαίου Χίου Ομηρούπολης 31,00 €
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
22465

91 Β. Αιγαίου Χίου Χίου 42,00 €
92 Β. Αιγαίου Χίου Ψαρών 39,00 €
93 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγγελοκάστρου 9,00 €
94 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγρινίου 6,50 €
95 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αιτωλικού 13,00 €
96 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αλυζίας 19,00 €
97 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αμφιλοχίας 6,00 €
98 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ανακτορίου 40,00 €
99 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αντιρρίου 10,00 €
100 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αποδοτίας 10,00 €
101 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αρακύνθου 13,00 €
102 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αστακού 14,00 €
103 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θέρμου 4,00 €
104 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θεστιέων 5,00 €
105 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 9,00 €
106 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ινάχου 7,00 €
107 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μακρυνείας 6,00 €
108 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μεδεώνος 15,50 €
109 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μενιδίου 8,00 €
110 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ναυπάκτου 13,00 €
111 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Νεάπολης 16,00 €
112 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Οινιάδων 12,00 €
113 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παλαίρου 30,00 €
114 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παναιτωλικού 6,00 €
115 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παραβόλας 6,00 €
116 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παρακαμπυλίων 6,00 €
117 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πλατάνου 6,00 €
118 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πυλλήνης 10,00 €
119 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Στράτου 18,50 €
120 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Φυτειών 18,00 €
121 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Χάλκειας 7,00 €
122 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγείρας 14,00 €
123 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγίου 25,00 €
124 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ακράτας 16,00 €
125 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αροανίας 12,00 €
126 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Βραχναιίκων 23,00 €
127 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Διακοπτού 28,00 €
128 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Δύμης 18,00 €
129 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ερινεού 23,00 €
130 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Καλαβρύτων 20,00 €
131 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Κλειτορίας 12,00 €
132 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Καλεντζίου 19,00 €
133 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Λεοντίου 27,00 €
134 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Λαρισσού 15,00 €
135 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μεσσάτιδος 22,00 €
136 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μόβρης 18,00 €
137 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παϊων 12,00 €
138 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παραλίας 50,00 €
139 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Πατρέων 25,00 €
140 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ρίου 22,00 €
141 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Συμπολιτείας 30,00 €
142 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Τριταίας 17,00 €
143 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Φαρρών 21,00 €
144 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ωλενίας 14,00 €
145 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αλιφείρας 8,33 €
146 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αμαλιάδος 14,00 €
147 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδραβίδας 18,00 €
148 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδριτσαίνης 18,00 €
149 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αρχαίας Ολυμπίας 20,00 €
150 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βαρθολομιού 10,00 €
151 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βουπρασίας 13,00 €
152 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βώλακος 28,00 €
153 Δ. Ελλάδας Ηλείας Γαστούνης 15,00 €
22466
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

154 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ζαχάρως 6,00 €
155 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ιαρδάνου 23,00 €
156 Δ. Ελλάδας Ηλείας Κάστρου−Κυλλήνης 18,00 €
157 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λαμπείας 15,00 €
158 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λασιώνος 13,00 €
159 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λεχαινών 10,00 €
160 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πηνείας 10,00 €
161 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πύργου 19,00 €
162 Δ. Ελλάδας Ηλείας Σκιλλούντος 15,50 €
163 Δ. Ελλάδας Ηλείας Τραγανού 11,50 €
164 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φιγαλείας 12,10 €
165 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φολόης 15,00 €
166 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ωλένης 13,00 €
167 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αετού 3,70 €
168 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αμυνταίου 7,20 €
169 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Κάτω Κλεινών 5,50 €
170 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Βαρικού 14,00 €
171 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Κρυσταλλοπηγής 8,70 €
172 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Λεχόβου 11,50 €
173 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Νυμφαίου 52,00 €
174 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Μελίτη 5,60 €
175 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Περάσματος 6,30 €
176 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Πρεσπών 5,80 €
177 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φιλώτα 6,00 €
178 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φλώρινας 9,00 €
179 Ηπείρου Άρτης Αγνάντων 4,00 €
180 Ηπείρου Άρτης Αθαμανίας 4,00 €
181 Ηπείρου Άρτης Αμβρακικού 6,00 €
182 Ηπείρου Άρτης Αράχθου 10,00 €
183 Ηπείρου Άρτης Αρταίων 12,00 €
184 Ηπείρου Άρτης Βλαχερνών 10,00 €
185 Ηπείρου Άρτης Γ. Καραϊσκάκη 6,00 €
186 Ηπείρου Άρτης Ηρακλείας 5,00 €
187 Ηπείρου Άρτης κοιν. Θεοδωριάνων 8,00 €
188 Ηπείρου Άρτης κοιν. Κομμένου 10,00 €
189 Ηπείρου Άρτης κοιν. Μελισουργών 10,00 €
190 Ηπείρου Άρτης Κομποτίου 6,00 €
191 Ηπείρου Άρτης Ξηροβουνίου 5,00 €
192 Ηπείρου Άρτης Πέτας 7,00 €
193 Ηπείρου Άρτης Τετραφυλίας 4,00 €
194 Ηπείρου Άρτης Φιλοθέης 10,00 €
195 Ηπείρου Θεσπρωτίας Αχέροντα 9,00 €
196 Ηπείρου Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσας 5,50 €
197 Ηπείρου Θεσπρωτίας κοιν. Σουλίου 4,00 €
198 Ηπείρου Θεσπρωτίας Μαργαριτίου 7,00 €
199 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραμυθιάς 5,00 €
200 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραποτάμου 3,60 €
201 Ηπείρου Θεσπρωτίας Σαγιάδας 14,00 €
202 Ηπείρου Θεσπρωτίας Συβότων 9,50 €
203 Ηπείρου Θεσπρωτίας Φιλιατών 2,20 €
204 Ηπείρου Πρεβέζης Ανωγείου 7,50 €
205 Ηπείρου Πρεβέζης Ζαλόγγου 6,00 €
206 Ηπείρου Πρεβέζης Θεσπρωτικού 8,00 €
207 Ηπείρου Πρεβέζης κοιν. Κρανέας 12,00 €
208 Ηπείρου Πρεβέζης Λούρου 7,00 €
209 Ηπείρου Πρεβέζης Πάργας 9,00 €
210 Ηπείρου Πρεβέζης Πρεβέζης 22,00 €
211 Ηπείρου Πρεβέζης Φαναρίου 11,00 €
212 Ηπείρου Πρεβέζης Φιλλιπιάδος 8,00 €
213 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Αθαμανών 7,00 €
214 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αργιθέας 6,00 €
215 Θεσσαλίας Καρδίτσης Άρνης 15,00 €
216 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αχελώου 6,00 €
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
22467

217 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιθώμης 8,00 €
218 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιτάμου 25,00 €
219 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καλλιφωνίου 20,00 €
220 Θεσσαλίας Καρδίτσης Κάμπου 20,00 €
221 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καρδίτσας 20,00 €
222 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Ανατ. Αργιθέας 6,00 €
223 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μενελαΐδας 15,00 €
224 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μητρόπολης 20,00 €
225 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μουζακίου 8,00 €
226 Θεσσαλίας Καρδίτσης Νεβρόπολης Αγράφων 45,00 €
227 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παλαμά 13,00 €
228 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παμίσου 18,00 €
229 Θεσσαλίας Καρδίτσης Πλαστήρα 12,00 €
230 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ρεντίνης 50,00 €
231 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σελλάνων 20,00 €
232 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σοφάδων 15,00 €
233 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ταμασίου 16,00 €
234 Θεσσαλίας Καρδίτσης Φύλλου 13,00 €
235 Θεσσαλίας Τρικάλων Αιθήκων 9,00 €
236 Θεσσαλίας Τρικάλων Βασιλικής 12,00 €
237 Θεσσαλίας Τρικάλων Γόμφων 12,00 €
238 Θεσσαλίας Τρικάλων Εστιαιώτιδας 12,00 €
239 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλαμπάκας 13,00 €
240 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλλιδένδρου 12,00 €
241 Θεσσαλίας Τρικάλων Καστανιάς 12,00 €
242 Θεσσαλίας Τρικάλων Κλεινοβού 11,50 €
243 Θεσσαλίας Τρικάλων Κόζιακα 12,00 €
244 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Ασπροποτάμου 12,00 €
245 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Μυροφύλλου 7,00 €
246 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Νεράιδας 7,00 €
247 Θεσσαλίας Τρικάλων Μαλακασίου 13,00 €
248 Θεσσαλίας Τρικάλων Μεγάλων Καλυβίων 12,00 €
249 Θεσσαλίας Τρικάλων Οιχαλίας 10,00 €
250 Θεσσαλίας Τρικάλων Παληοκάστρου 10,00 €
251 Θεσσαλίας Τρικάλων Παραληθαίων 10,00 €
252 Θεσσαλίας Τρικάλων Πελλιναίων 12,00 €
253 Θεσσαλίας Τρικάλων Πιαλείων 10,00 €
254 Θεσσαλίας Τρικάλων Πινδαίων 7,00 €
255 Θεσσαλίας Τρικάλων Πύλης 9,00 €
256 Θεσσαλίας Τρικάλων Τρικκαίων 8,00 €
257 Θεσσαλίας Τρικάλων Τυμφαίων 12,00 €
258 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαλωρείας 12,00 €
259 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαρκαδόνας 9,00 €
260 Θεσσαλίας Τρικάλων Χασίων 12,00 €
261 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αλυκών 40,00 €
262 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρκαδίων 45,00 €
263 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρτεμισίων 30,00 €
264 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ελατίων 35,00 €
265 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ζακυνθίων 60,00 €
266 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Λαγανά 60,00 €
267 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αγ. Γεωργίου 50,00 €
268 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αχιλλείων 50,00 €
269 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Εσπερίων 50,00 €
270 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Θιναλίου 50,00 €
271 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κασσωπαίων 77,00 €
272 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κερκυραίων 70,00 €
273 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Ερεικούσσης 50,00 €
274 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Μαθρακίου 50,00 €
275 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Οθωνών 50,00 €
276 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κορισσίων 50,00 €
277 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Λευκιμμαίων 50,00 €
278 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Μελιτειέων 50,00 €
279 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παλαιοκαστριτών 50,00 €
22468
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

280 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παξών 50,00 €
281 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παρελίων 50,00 €
282 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Φαιάκων 50,00 €
283 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Αργοστολίου 21,00 €
284 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ελειού−Πρόνων 20,00 €
285 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ερίσου 20,00 €
286 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ιθάκης 20,00 €
287 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας κοιν. Ομαλών 20,00 €
288 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Λειβαθούς 32,00 €
289 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Παλικής 27,00 €
290 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Πυλαρέων 21,00 €
291 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Σάμης 21,00 €
292 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Απολλωνίων 40,00 €
293 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Ελλομένου 46,00 €
294 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Καρυάς 50,00 €
295 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καλάμου 60,00 €
296 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καστού 58,00 €
297 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Λευκάδος 46,00 €
298 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Μεγανησίου 60,00 €
299 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Σφακιωτών 47,00 €
300 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αλεξάνδρειας 10,00 €
301 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ανθεμίων 11,44 €
302 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αντιγονιδών 11,00 €
303 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αποστόλου Παύλου 30,00 €
304 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βεργίνας 20,00 €
305 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βέροιας 30,00 €
306 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Δοβρά 27,00 €
307 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ειρηνούπολης 13,21 €
308 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μακεδονίδος 15,00 €
309 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μελίκης 9,00 €
310 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Νάουσας 13,37 €
311 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Πλατέος 8,00 €
312 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ευκαρπίας 150,00 €
313 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγ. Γεωργίου 45,00 €
314 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγίου Αθανασίου 65,00 €
315 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αξιού 20,00 €
316 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Απολλωνίας 8,00 €
317 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αρέθουσας 14,00 €
318 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ασσήρου 17,00 €
319 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βασιλικών 50,00 €
320 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βερτίσκου 16,00 €
321 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εγνατίας 10,00 €
322 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Επανωμής 100,00 €
323 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εχεδώρου 110,00 €
324 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θερμαϊκού 200,00 €
325 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θέρμης 300,00 €
326 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης 650,00 €
327 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλαμαριάς 250,00 €
328 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλιθέας 23,00 €
329 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλινδοίων 6,00 €
330 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κορωνείας 30,00 €
331 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κουφαλίων 26,00 €
332 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαγκαδά 17,00 €
333 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαχανά 7,00 €
334 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μαδύτου 12,00 €
335 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μίκρας 100,00 €
336 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μυγδονίας 100,00 €
337 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πανοράματος 700,00 €
338 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πολίχνης 220,00 €
339 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πυλαίας 400,00 €
340 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ρεντίνας 12,00 €
341 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Σοχού 50,00 €
342 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλάστρας 34,00 €
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
22469

343 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνος 24,00 €
344 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χορτιάτη 240,00 €
345 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Αξιούπολης 6,00 €
346 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γαλλικού 4,00 €
347 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γουμένισσας 4,00 €
348 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Δοϊράνης 4,00 €
349 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Ευρωπού 6,00 €
350 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κιλκίς 4,00 €
351 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς κοιν. Λιβαδίων 20,00 €
352 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κρουσσών 4,00 €
353 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Μουριών 4,00 €
354 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πικρολίμνης 9,00 €
355 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πολυκάστρου 4,00 €
356 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Χέρσου 5,00 €
357 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αλιστράτης 10,00 €
358 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αμφίπολης 7,00 €
359 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αχινού 6,00 €
360 Κ. Μακεδονίας Σερρών Βισαλτίας 6,00 €
361 Κ. Μακεδονίας Σερρών Εμμανουήλ Παππά 7,00 €
362 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ηρακλείας 6,00 €
363 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κ. Μητρουσίου 6,00 €
364 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κερκίνης 4,00 €
365 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αγκίστρου 6,50 €
366 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Άνω Βροντούς 12,00 €
367 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αχλαδοχωρίου 4,00 €
368 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Ορεινής 9,00 €
369 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Προμαχώνος 5,50 €
370 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κορμίστας 12,00 €
371 Κ. Μακεδονίας Σερρών Λευκώνα 9,00 €
372 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ν. Ζίχνης 10,00 €
373 Κ. Μακεδονίας Σερρών Νιγρίτης 7,00 €
374 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πετριτσίου 4,00 €
375 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πρώτης 11,00 €
376 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ροδολίβους 10,00 €
377 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σερρών 7,00 €
378 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σιδηροκάστρου 5,00 €
379 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκοτούσσης 5,00 €
380 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκουτάρεως 4,50 €
381 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμώνα 5,00 €
382 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμωνικού 5,00 €
383 Κ. Μακεδονίας Σερρών Τραγίλου 7,15 €
384 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Ζερβοχωρίων 8,00 €
385 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Καλλικράτειας 40,00 €
386 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Μουδανιών 35,00 €
387 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Τρίγλιας 30,00 €
388 Κρήτης Ηρακλείου Γουβών 90,00 €
389 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αρχαγγέλου 61,00 €
390 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αστυπάλαιας 25,00 €
391 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αταβύρου 32,00 €
392 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αφάντου 47,00 €
393 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Δικαίου 26,00 €
394 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ηρακλειδών 45,00 €
395 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ιαλυσού 68,00 €
396 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλλιθέας 45,00 €
397 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλυμνίων 13,00 €
398 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καμείρου 26,00 €
399 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καρπάθου 18,00 €
400 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κάσου 15,00 €
401 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Αγαθονησίου 25,00 €
402 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Ολύμπου 16,00 €
403 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κω 20,00 €
404 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λειψών 38,00 €
405 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λέρου 22,00 €
22470
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

406 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λινδίων 31,00 €
407 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Μεγίστης 35,00 €
408 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νισύρου 85,00 €
409 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νότιας Ρόδου 26,00 €
410 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πάτμου 60,00 €
411 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πεταλούδων 30,00 €
412 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ρόδου 66,00 €
413 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Σύμης 41,00 €
414 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Τήλου 33,00 €
415 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Χάλκης 37,00 €
416 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Άνδρου 15,00 €
417 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κέας 14,00 €
418 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κορθίου 15,00 €
419 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κύθνου 280,00 €
420 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Υδρούσας 10,60 €
421 Πελοποννήσου Αρκαδίας Απόλλωνος 25,00 €
422 Πελοποννήσου Αρκαδίας Κλείτορος 15,00 €
423 Πελοποννήσου Κορινθίας Αγίων Θεοδώρων 180,00 €
424 Πελοποννήσου Κορινθίας Άσσου−Λεχαίου 100,00 €
425 Πελοποννήσου Κορινθίας Βόχας 50,00 €
426 Πελοποννήσου Κορινθίας Ευρωστίνης 13,00 €
427 Πελοποννήσου Κορινθίας Κορινθίων 70,00 €
428 Πελοποννήσου Κορινθίας Λουτρακίου−Περαχώρας 70,00 €
429 Πελοποννήσου Κορινθίας Νεμέας 19,00 €
430 Πελοποννήσου Κορινθίας Ξυλοκάστρου 8,00 €
431 Πελοποννήσου Κορινθίας Σαρωνικού 30,00 €
432 Πελοποννήσου Κορινθίας Σικυωνίων 11,50 €
433 Πελοποννήσου Κορινθίας Σολυγείας 45,00 €
434 Πελοποννήσου Κορινθίας Στυμφαλίας 14,00 €
435 Πελοποννήσου Κορινθίας Τενέας 30,00 €
436 Πελοποννήσου Κορινθίας Φενεού 11,00 €
437 Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας κοιν. Αντικύρας 80,00 €
438 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αιδηψού 9,00 €
439 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αρτεμισίου 10,00 €
440 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αυλώνος 10,00 €
441 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διρφύων 16,00 €
442 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διστύων 10,00 €
443 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ελυμνίων 7,00 €
444 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ιστιαίας 9,00 €
445 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Καρύστου 15,00 €
446 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κηρέως 5,00 €
447 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Καφηρέως 6,00 €
448 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Λιχάδος 20,00 €
449 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κονιστρών 10,00 €
450 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κύμης 11,00 €
451 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μαρμαρίου 15,00 €
452 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μεσσαπίων 25,60 €
453 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Νηλέως 4,00 €
454 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Στυραίων 12,00 €
455 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ταμυναίων 10,00 €
456 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ωρεών 17,50 €
457 Στερεάς Ελλάδας Φωκίδος Ευπαλίου 12,00 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »