14/5/15

Τρεις "μνηστήρες" για τον ΟΛΠ

Restart για τον ΟΛΠ… Δίχως τυμπανοκρουσίες, λόγω εσωτερικών αντιδράσεων, έγινε επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την πώληση του 51% του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας (ΟΛΠ).

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, τους οποίους έκανε γνωστούς σε όλους τους επενδυτές που συμμετέχουν στη β΄ φάση της διαδικασίας. Οι «μνηστήρες» είναι η κινεζικών συμφερόντων Cosco, η ολλανδική APM Terminals (θυγατρική της δανικής Maersk), η Ports of America, η ICTS και η Utilico.

Τελικά, επελέγησαν η κινεζική Cosco, η ολλανδική APM Terminals και οι Φιλιππινέζοι της International Container Terminal Services (ICTS). 

Ο ΟΛΠ απέστειλε επιστολή προς τους επενδυτές μέσω της οποίας περιγράφει τις αλλαγές που επήλθαν στους όρους του διαγωνισμού καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις αρχές του φθινοπώρου.

Οι αλλαγές σχετίζονται με την παραχώρηση του 51% του ΟΛΠ έναντι του 67,7% που προβλεπόταν αρχικά, ενώ εξετάζεται το υπόλοιπο 16,7% να διατεθεί με βάση την πρόοδο που θα επιδεικνύει ο επενδυτής ως προς την υλοποίηση των έργων που έχουν συμφωνηθεί, το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν, το τίμημα και το ετήσιο μίσθωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: