8/7/13

Άδειασμα σε Βορίδη - Πολύδωρα, επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ - Χ. Αυγής από Σαμαρά. Τρελός πασόκος

Πολλαπλά μηνύματα, κυρίως προς το εσωτερικό της ΝΔ, περιελάμβανε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην πολιτική επιτροπής της ΝΔ. Ο κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βήμα προκειμένου να «κλείσει» οριστικά δύο παράλληλες συζητήσεις που μονοπώλησαν -εσωκομματικά- το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, απέρριψε με κατηγορηματικό τόνο τις τοποθετήσεις του κ. Βορίδη για τον Αν. Παπανδρέου, αλλά και του κ. Β. Πολύδωρα για το ενδεχόμενο συνεννόησης-συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή. Κατά τα άλλα, έδωσε συνέχεια στον διμέτωπο αγώνα που έχει ξεκινήσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ακροδεξιάς, καθιστώντας σαφές προς όλους ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ δεν είναι άλλοι από εκείνους που βάζουν εμπόδια σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στη χώρα.

Με την εφ' όλης της ύλης ομιλία του χθες στο ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ έδειξε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω τοποθετήσεις που διαταράσσουν το κλίμα στην κυβέρνηση και αποπροσανατολίζουν τα μέλη της από τον βασικό τους στόχο, που -όπως είπε- δεν είναι άλλος από τη σωτηρία της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικοί οι τόνοι που χρησιμοποίησε για τα όσα είπαν οι κ. Βορίδης και Πολύδωρας, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. «Με το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, «μας χωρίζουν πολλά, πάρα πολλά, που αφορούν κυρίως το παρελθόν. Αλλά τώρα μας ενώνει μια κοινή δέσμευση, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση. Άλλωστε πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, πού θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου». «Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του 'ρχεται ή ό,τι θυμάται... Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια εκείνοι που δεν κυβέρνησαν!», πρόσθεσε.
Ακόμη, έκανε λόγο για «ορισμένες φωνές, βιαστικές και άστοχες» και επεσήμανε ότι η συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι «η παράταξη έχασε την ιδεολογία της, την ιστορία της, τα πιστεύω της». «Είναι άλλο πράγμα να σκέφτεσαι τι θα πεις, έχοντας κριτήριο το εγώ ή το συμφέρον σου, κι άλλο πράγμα να μιλάς τόσο που και τις ιδέες σου να μην απεμπολείς και την πατρίδα σου να προφυλάσσεις από το μεγάλο κίνδυνο. Και όλοι καταλαβαίνουν τι θέλω να πω...», κατέληξε εξαπολύοντας ευθείες βολές στα δύο στελέχη της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κάνει καμιά ονομαστική αναφορά στον κ. Τσίπρα. «Αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που λένε -όχι- στις επενδύσεις. Αντίπαλοί μας είναι όσοι κλείνουν επιχειρήσεις, καταλαμβάνουν εργοστάσια και ύστερα κλαίνε για την ανεργία. Αντίπαλοί μας είναι όσοι θέλουν να αφοπλίσουν την Αστυνομία, όσοι υπερασπίζονται κάθε τόσο τους τρομοκράτες που σκοτώνουν, τους κουκουλοφόρους που καίνε την πόλη», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: