2/7/13

Η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες να παρουσιάσει αποτελέσματα

Η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες για να διαβεβαιώσει τους δανειστές ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στους όρους της διάσωσης προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση, δηλώνουν τέσσερις αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Αθήνα και οι πιστωτές ξεκίνησαν τις συνομιλίες χθες για την αποδέσμευση των 8,1 δισ. ευρώ, μετά από δύο διακοπή δύο εβδομάδων.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης τονίζει ότι υπάρχει γενική δυσαρέσκεια αναφορικά με την πρόοδο στην Ελλάδα αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, καθώς και τη συλλογή φόρων ή τις υπηρεσίες υγείας.

«Όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Για αυτό πρέπει να το κάνουν ξανά την Παρασκευή», δήλωσε μια δεύτερη πηγή στο Reuters.

Για να πιέσουν την Αθήνα να φέρει αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές ίσως αρνηθούν να καταβάλλουν το πλήρες ποσό συνολικά και αντί αυτού να το «σπάσουν» σε τρεις μηνιαίες δόσεις, αναφέρουν τα ελληνικά μέσα, τονίζει το Reuters.

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», τόνισε ένας υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες. «Κινούμαστε γρήγορα για να διευθετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: