16/7/13

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 65χρονου στην Τούμπα από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 65χρονου, που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της 27-02-2013, στην περιοχή της Τούμπας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μια 41χρονη και ο 50χρονος σύζυγός της, καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί συνεργοί τους ηλικίας 29 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απλής συνέργειας σε απόπειρα ληστείας», «Ηθικής αυτουργίας σε Ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία» και «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ληστείας κατά συναυτουργία».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω συγκροτήσαν εγκληματική ομάδα, στα μέσα του 2012, με σκοπό τη διάπραξη ληστείας εναντίον των παθόντων.

Ειδικότερα η 41χρονη, εργαζόμενη στο παρελθόν στο οικιακό περιβάλλον των θυμάτων, παρείχε ουσιώδης πληροφορίες στο 50χρονο σύζυγό της, σχετικά με την οικονομική κατάσταση των πρώην εργοδοτών της.

Ο 50χρονος, γνωρίζοντας τον 33χρονο δράστη, προκάλεσε σε αυτόν την απόφαση να διαπράξει τη ληστεία εναντίον του ζεύγους, με άτομα της επιλογής του.

Στη συνεχεία, οι ανωτέρω, μαζί με 29χρονο αλλοδαπό, τον οποίο προσκάλεσε ο 33χρονος για την εκπόνηση και εκτέλεση του σχεδίου δράσης, συνευρέθηκαν λίγες ημέρες πριν την τέλεση της πράξης, προκειμένου να υποδειχθεί από τον 50χρονο η οικία των θυμάτων και να παρασχεθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό και αιφνιδιασμό του θύματος, καθώς και για πιθανό χώρο απόκρυψης μεγάλου χρηματικού ποσού.

Επί τετραημέρου περίπου, οι δύο αλλοδαποί μαζί με 41χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος προσεκλήθη από τον 29χρονο, επιτηρούσαν την οικοδομή και τις κινήσεις του ζεύγους, έως και τις πρωινές ώρες της 27-02-2013, οπότε ο 29χρονος και 41χρονος ακολούθησαν κατά την είσοδο στην οικοδομή τον 60χρονο, τον οδήγησαν στο υπόγειο της οικοδομής με την απειλή μαχαιριού, τον χτύπησαν, τον φίμωσαν και τον έδεσαν, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από το θύμα ένα ρολόι και μία χρυσή βέρα.

Ακολούθως, ανέβηκαν σε διαμέρισμα 5ου ορόφου και χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που αφαίρεσαν από τα ρούχα του 65χρονου, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 60χρονης συζύγου του, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Επίσης, καθ' όλη την διάρκεια ο 33χρονος βρίσκονταν εξωτερικά της οικοδομής, όπου επόπτευε το χώρο και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 29χρονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: