12/7/13

Σπείρα Γεωργιανών ρήμαξε 18 διαμερίσματα στη Β. Ελλάδα

Σπείρα διαρρηκτών, που είχε ειδικευτεί να παραβιάζει θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και «ρήμαξε» 18 διαμερίσματα στη Βόρεια Ελλάδα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. 
 
Συνελήφθησαν οκτώ Γεωργιανοί κι ένας ομογενής, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους. Από τον περασμένο Ιανουάριο η σπείρα «έγδυσε» τουλάχιστον 18 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τα Γιαννιτσά και την Κατερίνη, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα οκτώ. 
 
Σε έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέρα από τα κλοπιμαία, ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να παραβιάσουν τις κλειδαριές ασφαλείας από τις θωρακισμένες πόρτες. 
 
Στην κατοχή ενός 39χρονου, μέλους της σπείρας, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων διαφόρων ιστορικών περιόδων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
 
Στις ίδιες έρευνες συνελήφθησαν δύο ακόμη γυναίκες για διάφορα αδικήματα που δεν συνδέονται όμως με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: