25/10/12

Ακριβά δώρα από τη χρεοκοπημένη εκκλησία(σύμφωνα με τον αριστερό αρχιεπίσκοπο)

Απίστευτη πρόκληση από την Εκκλησία της Ελλάδος ένα 24ωρο μετά τη δραματική  προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου για χρεοκοπία της Εκκλησίας.

Μόλις ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου περί χρεοκοπίας της Ελλάδος, έρχεται στο φως διαγωνισμός για την προμήθεια δεκάδων πολυτελών δώρων της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το www.religiousnews.gr (Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων), ενώ ο κ.Ιερώνυμος έκανε λόγο για χρεοκοπία, την ίδια ώρα έχει προκυηρύξει διαγωνισμό προκειμένου να προμηθευτεί η Εκκλησία δώρα για να τα προσφέρει σε επίσημα πρόσωπα…

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι και τόσο απλά όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Φαίνεται πως οι εποχές που κάθε πιστός μπορούσε να κάνει ό,τι δώρο θέλει στους ιερείς ή ακόμα και στον ίδιον τον Αρχιεπίσκοπο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι όροι του διαγωνισμού άλλωστε, είναι σαφείς:

Τα εγκόλπια και οι σταυροί θα είναι ασημένια 925ο, επίχρυσα ή επιπλατυνωμένα.
Οι λίθοι που θα επικολληθούν θα είναι ζιργκόν ευρωπαικής κοπής (brilliant cut), χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα.
Τα σμάλτα των εγκολπίων θα είναι αρίστης ποιότητος.  
Όπισθεν των σμάλτων θα τοποθετηθή πλαξ, επί της οποίας θα χαράσσεται η υπογραφή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Η υπογραφή αύτη θα χαράσσεται και εφ' όλων των λοιπών αντικειμένων.
Τα εγκόλπια θα συνοδεύωνται με αργυράν αλυσίδα, επίχρυσον ή επιπλατυνωμένην, βάρους τουλάχιστον 50gr. Εις την δοθησομένην τιμήν θα περιλαμβάνεται και η της αλυσίδος.
Τα εγκόλπια και οι σταυροί (και το στέμμα και το δάκρυ) να έχουν εις ολόκληρον την οπισθίαν πλευράν δευτέραν πλάτην (πικό), κατά τρόπον όμως ώστε να φαίνωνται οι λίθοι και το σμάλτον.
Τα εγκόλπια θα είναι τοποθετημένα εντός βελούδινης κασετίνας, χρώματος αντιστοίχου προς τους εγχρώμους λίθους τούτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: