23/10/12

Ο επικίνδυνος τσίπρας αφού πήρε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη αποφάσισε να τα κάνει πουτάνα με αρχή τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη. Άντε & καλή λευτεριά!


Σε επικίνδυνους πολιτικούς και κοινωνικούς ακροβατισμούς οδηγείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των στρατιωτικών παρελάσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Προφανώς θεωρώντας τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης παρέλασης το 2011 στη Θεσσαλονίκη και που ουσιαστικά οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου αλλά και το κύμα της λαϊκής οργής που εκφράστηκε μέσα από αυτά, ως να του ανήκουν, να είναι περιουσία του, δείχνει να επιθυμεί την επανάληψή τους.
Oι ιθύνοντες του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαβλέποντας κοινωνικές αντιδράσεις επιθυμούν αφενός να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για να τις ενισχύσουν και κατά δεύτερον μετά την εκδήλωσή τους να τις οικειοποιηθούν.
Έτσι το μήνυμα που εκπέμπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία για να δώσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο. Να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο όχι.
Το ΟΧΙ, που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τριπλό: «Όχι στην τρόικα με τα μνημόνια και το μαύρο πακέτο των 14 δισ. τον φασισμό, την συγκυβέρνηση».
Βέβαια και να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία οι ίδιοι μιλούν «ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας», θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση του κόμματος από οποιαδήποτε επεισόδια.
Εκτός βέβαια της τυπικής αριστερής «ξύλινης» γλώσσας που απαντάται σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως τα «λαϊκά αγωνιστικά και ενωτικά ποτάμια» που θα πλημμυρίσουν πόλεις –και διαχωρίζοντας τη θέση του από το ΚΚΕ- δεν προσθέτει «γειτονιές» (καθώς η λέξη αυτή αποτελεί σφραγίδα της φρασεολογίας του Περισσού) αλλά «δήμους» η τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ανάλογες καταστάσεις με αυτές της 28ης Οκτωβρίου του ΄11 είναι και επικίνδυνη, είναι και τυχοδιωκτική.
Η 28η Οκτωβρίου είναι μια κατεξοχήν Εθνική εορτή, ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τα γεγονότα της ιταλικής εισβολής την αντίσταση του Ελληνικού λαού στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου  που περιλαμβάνει όμως και  την αντίσταση στις γερμανικές ορδές της 6ης Απριλίου του σχεδίου «Μαρίτα» όπως και στην βουλγαρική εισβολή και κατοχή της Θράκης. . .
Η στρατιωτική παρέλαση μέσω της οποίας τιμάται η αντίσταση εναντίον αυτών  που επιχείρησαν να υποδουλώσουν τη χώρα, δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και μόνο αφορά τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του. Δεν παρελαύνουν οι ΕΔ ως ξεχωριστό τμήμα, παρελαύνει στην ουσία ο ίδιος ο λαός από τα σπλάχνα του οποίου προέρχονται και τα σκληρά δοκιμαζόμενα στελέχη των ΕΔ. Οι  ΕΔ παρελαύνουν για να τιμήσουν το λαό και όχι για να τιμήσουν την παρουσία τους. 
Και εν πάση περίπτωση έτσι έχει καθιερωθεί, έτσι μπολιάσει η ημέρα αυτή στη συνείδηση του λαού. Όπως η πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί για άλλους λόγους. Πως θα φαινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή εάν στην επέτειο της πρωτομαγιάς κατέβαινε ο Στρατός στους δρόμους για να παρελάσει;
Όταν επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «λαϊκά ποτάμια» και άλλα τέτοια συναφή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί καμιά φορά όταν τα ποτάμια είναι «φουσκωμένα» είναι απρόβλεπτα και παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ιδίως  αυτούς που προσπαθούν να «ψαρέψουν» στα θολά νερά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: