12/10/12

Ντοπέ ο Λανς Άρμοστρονγκ σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ

Η αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) «καίει» με την πολυσέλιδη έκθεσή της (περιέχει περί τις 1000 σελίδες), που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, τον παγκοσμίου φήμη ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ. Όπως αναφέρει στο πόρισμά της η υπηρεσία ,ο Λανς «χρησιμοποιούσε το πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει δει ποτέ ο αθλητισμός». Στην έκθεση περιλαμβάνονται ένορκες καταθέσεις από 26 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων 15 ποδηλατών οι οποίοι είχαν γνώση σχετικά με τις δραστηριότητες του Αρμστρονγκ.

Επίσης υπάρχουν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστημονικά δεδομένα και εργαστηριακές εξετάσεις που αποδεικνύουν ότι ο Αρμοστρονγκ χρησιμοποιούσε και διακινούσε αναβολικές ουσίες.

Ανάμεσα στους ποδηλάτες που κατέθεσαν στην USADA ήταν και ο Φλόιντ Λάντις, ο οποίος τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο γύρο Γαλλίας το 2006.

Όπως φαίνεται, η υπόθεση παίρνει άσχημη τροπή για τον Λανς Άρμστρονγκ, έστω και αν ο δικηγόρος του, από το Όστιν του Τέξας όπου ζει ο πρώην πρωταθλητής, συνεχίζει να διακηρύσσει την αθωότητα του πελάτη του, ο οποίος αρνείται διαρκώς ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Όμως, μετά το ανελέητο "σφυροκόπημα" του περασμένου καλοκαιριού από τον USADA, που πρότεινε την αφαίρεση των επτά μεταλλίων τα οποία είχε κατακτήσει ο αθλητής στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, ο Άρμστρονγκ αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τώρα, υπό το πρίσμα μιας "βροχής" από μαρτυρίες και αποδείξεις, φαίνεται αντικειμενικά δύσκολο να διατηρηθεί η υπερασπιστική γραμμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: