20/8/14

Προσβολή για τον Ελληνισμό η «αμνησία» για τη γενοκτονία! Φυσικά και θα λακίσουν οι βολευτές της νουδούλας και θα κάνουν ότι τους πουν οι αμερικανοεβραίοι

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ενέργεια της κυβέρνησης (προφανώς για να μη... στενοχωρήσει την Τουρκία) να μη συμπεριλάβει στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ειδική αναφορά στις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, δηλαδή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, καθώς και τις ποινικές συνέπειες από την άρνησή τους.

Αυτή η εξαίρεση, εφόσον διατηρηθεί μέχρι τέλους, αποτελεί προσβολή για τον Ελληνισμό, όπως άλλωστε προκύπτει και από το περιεχόμενο της επιστολής-καταπέλτη που απέστειλαν στον πρωθυπουργό 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές ζητούν, προκειμένου να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, να αναγνωριστούν η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής όπως και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Η κυβέρνηση, ύστερα από την εξέλιξη αυτή και δίχως να υπάρχει επίσημη αντίδραση, φέρεται ότι υπόσχεται να προχωρήσει σε διορθώσεις κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Την πρωτοβουλία της επιστολής ανέλαβε ο Πόντιος βουλευτής της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, θέλοντας να στηρίξει τις προσπάθειες των ποντιακών οργανώσεων και σωματείων να ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.
Οι βουλευτές, μέσω της επιστολής, προτείνουν στον κ. Σαμαρά στο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών.

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημειώνουν οι βουλευτές στην επιστολή τους.

Την υπογράφουν οι βουλευτές Αναστασιάδης Σάββας - Β' Θεσσαλονίκης, Στυλιανίδης Ευριπίδης - Ροδόπης, Παπαδόπουλος Μιχάλης - Κοζάνης, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος - Φλωρίνης, Τζαμτζής Ιορδάνης - Πέλλας, Λυκουρέντζος Ανδρέας - Αρκαδίας, Βλάχος Γεώργιος - Ν. Αττικής, Κοντός Αλέξανδρος - Ξάνθης, Τσιάρας Κωνσταντίνος - Καρδίτσας, Χαρακόπουλος Μάξιμος - Λάρισας, Τζαβάρας Κωνσταντίνος - Ηλείας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος - Ημαθίας, Μιχελάκης Ιωάννης - Επικρατείας, Κουτσούμπας Ανδρέας - Βοιωτίας, Ιωαννίδης Ιωάννης - Α' Θεσσαλονίκης, Βλαχογιάννης Ηλίας - Τρικάλων, Χριστογιάννης Δημήτριος - Πιερίας, Αντωνίου Μαρία - Καστοριάς, Κυριαζίδης Δημήτριος - Δράμας, Πασχαλίδης Ιωάννης - Καβάλας, Νταβλούρος Αθανάσιος - Αχαΐας, Μακρή-Θεοδώρου Ελένη - Φθιώτιδας, Σκρέκας Κωνσταντίνος - Τρικάλων, Σολδάτος Θεόδωρος - Λευκάδος, Καραμανλή Αννα - Β' Αθηνών, Καράογλου Θεόδωρος - Β' Θεσσαλονίκης, Μπατσαρά Γεωργία - Ημαθίας, Καρανάσιος Ευθύμιος - Χαλκιδικής, Γεωργαντάς Γεώργιος - Κιλκίς, Μάνη-Παπαδημητρίου Αννα - Πιερίας, Μανδρέκα Ασπασία - Φωκίδος, Κοψαχείλης Τιμολέων - Γρεβενών, Σκόνδρα Ασημίνα - Καρδίτσης, Αραμπατζή Φωτεινή - Σερρών, Ιακωβίδου Παναγιώτα - Β' Αθηνών, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος - Καβάλας, Αυγερινοπούλου Διονυσία Θεοδώρα - Ηλείας, Μαρίνος Ανδρέας - Ηλείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους παραπάνω βουλευτές οι 18 συμμετέχουν στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής και θα κληθούν να ψηφίσουν την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο.
Επικριτικοί για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους οι «γαλάζιοι» βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Τάνια Ιακωβίδου.


Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Η επιστολή των 38 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Γι' αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του 1994.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Αλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.
Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Αρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Ολοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: