22/6/12

Αλλαγή φρουράς ΥΠΕΘΑ


Ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η τελετή παράδοσης-παραλαβής χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την οποία ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός, Φραγκούλης Φράγκος, ενεχείρισε δημοσίως και παρουσία ΜΜΕ στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, την πρόταση που είχε επεξεργαστεί από κοινού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων. Ο απερχόμενος υπουργός τόνισε μάλιστα ότι "οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μειώσεις από 21% έως 35% στις αποδοχές τους και δεν αντέχουν άλλο".
Από την πλευρά του, ο νέος YEΘΑ χαρακτήρισε τους παρευρισκόμενους κορυφαίους των κορυφαίων και σημείωσε πως η χώρα βρισκεται στο κρισιμότερο σημείο των τελευταίων 100 ετών. Επισήμανε πως η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη και τόνισε πως η κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνική κρίση, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την οικονομία. Δήλωσε συγκεκριμένα:"Αντιλαμβάνομαι τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες. Και είναι άξιοι θαυμασμού, γιατί παρόλη τη μείωση του βιοτικού του επιπέδου, κρατούν στην πλάτη τους όλη τη χώρα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκατασταθούν ή να μην επιβαρυνθούν επιπλέον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων".
Επίσης, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο νέος ΥΕΘΑ υπερακόντισε τον "μετριοπαθή" -πράγμα λογικό εκ της θέσεώς του- απερχόμενο υπουργό Φραγκούλη Φράγκο στο θέμα της ενίσχυσης των ΕΔ.
Ο μεν Φ.Φράγκος είπε ότι οι ΕΔ χρειάζονται μόνο καύσιμα, ανταλλακτικά και πυρομαχικά, ενώ ο Π.Παναγιωτόπουλος μίλησε για "περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων".
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αναφορά του Φ.Φράγκου ότι"το ηθικό και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο" στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι "οι νεο-οθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων μας δεν περνούν στην Ελλάδα"...
Κλείνοντας, ο νέος υπουργός υποσχέθηκε δικαιοσύνη σημειώνοντας πως άφησε την κομματική του ταυτότητα εκτός του υπουργείου, ενώ παρακάλεσε και είπε πως θα βρεθεί ο τρόπος να είναι κοντά στη νέα ηγεσία ο Φραγκούλης Φράγκος.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέραμε σε θερμό κλίμα, παρουσία και των δύο νέων υφυπουργών, Δημήτρη Ελευσινιώτη και Γιώργου Καράμπελα, του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και απόστρατου αξιωματικού του Ναυτικού Στέφανου Γκίκα, καθώς και του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: