13/6/12

Τον Νοέμβριο 2016!(πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη) η ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης


Ο Νοέμβριος του 2016 είναι το νέο deadline για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του τέως υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, η βασική γραμμή θα ολοκληρωνόταν εντός του 2015, το αργότερο αρχές 2016. Πρόκειται δηλαδή για παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης σχεδόν κατά ένα έτος, που αποδίδεται σε σειρά ζητημάτων, όπως η καθυστέρηση των έργων λόγω οικονομικής αδυναμίας του αναδόχου, η κωλλυσιεργία σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις κα.
«Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι, εάν οι εργασίες συνεχιστούν απρόσκοπτα, το έργο θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου του 2016», δήλωσε ο δήμαρχος στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων της πόλης με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα και τον υπηρεσιακό υπουργό Υποδομών Σίμο Σιμόπουλο.
Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε προτείνει τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, που θα συνεδριάζει κάθε μήνα και θα ελέγχει την πορεία του έργου, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος.
«Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις στο έργο έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, η πόλη δεν αντέχει άλλο», είπε ο κ.Τζιτζικώστας, ο οποίος, όπως είπε, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: