26/6/12

Η Ολυμπιακής και η Aegean διαφημίζουν ξενοδοχεία της κατεχόμενης Κύπρου


Την ενόχληση των κυπριακών αρχών έχει προκαλέσει η έμμεση διαφήμιση τουριστικών προορισμών και ξενοδοχείων στα κατεχόμενα μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες της Ολυμπιακής και της Aegean.
Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς και οι δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες είναι συμβεβλημένες τον διεθνή ιστότοπο Booking.com, ο οποίος διαφημίζει ξενοδοχεία και λειτουργεί ως ηλεκτρονικό γραφείο κράτησης δωματίων σε όλο τον πλανήτη.
Με την διαδικασία αυτή μέσα από τις ιστοσελίδες της Ολυμπιακής και της Aegean μπορεί ο επισκέπτης των ελληνικών sites, να επισκεφθεί  αξιοθέατα της "Βορείου Κύπρου" και το παράνομο αεροδρόμιο Ercan στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Εάν κάποιος πάει στην σελίδα με τα ξενοδοχεία που προσφέρει η Ολυμπιακή και στην αναζήτηση γράψει την λέξη Cyprus το σύστημα του βγάζει επιλογές Νότια Κύπρος και Βόρεια Κύπρος.
Η εταιρεία Aegean με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι με δική της πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον ιστότοπο Booking.com για να εξευρεθεί τεχνική λύση ώστε να μην εμφανίζονται στις σελίδες της τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: