15/4/12

Με τον Nico Rosberg στην 1η pole της «νέας» Mercedes


Η αντίστροφη μέτρηση στο Q3 ήταν περίπου στο ενάμιση λεπτό πριν τελειώσει η διαδικασία και ο τηλεοπτικός φακός στράφηκε στα pits... Τι έδειχνε; Τον Nico Rosberg να βγαίνει από το μονοθέσιό του! Όχι. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για τον 26χρονο Γερμανό, καθώς η αυτοπεποίθηση που έβγαζε το κράνος και το σύστημα «HANS» μας επιβεβαίωναν ότι έπειτα από 110 συμμετοχές σε GP, το Σάββατο στην Κίνα θα έσπαγε την... παρθενιά του!


Τόσο σίγουρος ήταν ο Rosberg όταν είδε την W03 να πραγματοποιεί το γύρο στο Shanghai International Circuit σε χρόνο 1:35.121! Και έμελλε να επιβεβαιωθεί λίγο αργότερα, όταν ο poleman των δύο πρώτων GP του 2012 (Αυστραλία, Μαλαισία) Lewis Hamilton με την McLaren και ο ομόσταυλός του, ο επτάκις παγκόσμιος Michael Schumacher, σταματούσαν το χρονόμετρο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο αργά στις τελευταίες τους προσπάθειες! Ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος στις κατατακτήριες της Σαγκάη για το 2012 ήρθε τελικά από τον Hamilton (1:35.626), αλλά ο Βρετανός έχει και ποινή πέντε θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κιβωτίου, όποτε θα ξεκινήσει στον αυριανό αγώνα από την 7η θέση (πίσω από τον Mark Webber δηλαδή). Ο γερόλυκος Schumi (1:35.691) με την δεύτερη W03 θα συμπληρώσει λοιπόν την 1η σειρά του grid με τις Mercedes να έχουν το «1-2» για την εκκίνηση του Grand Prix της Κίνας για το 2012.


Ο εξαιρετικός στις κατατακτήριες Michael δήλωσε ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους και στον αγώνα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι σήμερα η γερμανική ομάδα θα το γιορτάσει! Δεν είναι και μικρό πράγμα η πρώτη pole position στην νέα εποχή της Mercedes στην Formula 1! Αυτή ήταν η 9η συνολικά στην ιστορία της ομάδας και θα πρέπει σίγουρα να σημειώσουμε ότι η τελευταία pole πριν το Grand Prix της Κίνας για τα «ασημένια βέλη» ήταν πίσω στο 1955 με τον «τεράστιο» (μπορείτε αν θέλετε να βγάλετε και τα εισαγωγικά) Juan Manuel Fangio!


Στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Κίνας δεν υπήρξαν προβλήματα, με τον καιρό στη Σαγκάη να είναι καλός. Η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ήταν στους 21 βαθμούς και στην άσφαλτο στους 26. Οι εκπλήξεις όμως ήταν πάρα πολλές! Η πιο αρνητική; Το ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel με τη Red Bull δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε στο Q3, ήταν σίγουρα απογοητευτικό για το νεαρό Γερμανό ο οποίος πλέον δείχνει να χάνει την ψυχραιμία και το χαμόγελό του... Με χρόνο 1:36.031 θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα (ξεκινάει στις 10:00GR το πρωί), από την 11η θέση πίσω από τη Lotus του Romain Grosjean που ενώ μπήκε στο Q3 δεν σημείωσε χρόνο στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας. Εκτός Q3 όμως έμεινε και ο Felipe Massa με την Ferrari που θα ξεκινήσει τελικά τον αυριανό αγώνα από την 12 θέση.


Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσαν και οι δύο Sauber, με τον Kamui Kobayashi να σημειώνει τον 4ο ταχύτερο χρόνο (1:35.784, θα ξεκινήσει από την 3η θέση) και τον ομόσταυλό του και δεύτερο στον αγώνα της Μαλαισίας Sergio Perez να βρίσκεται στην 8η θέση του grid (1:36.524). Εξαιρετικός ήταν ο Kimi Raikkonen με την Lotus που σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο με 1:35.898 και θα ξεκινήσει τελικά από την 4η θέση του grid. Πίσω από τον Raikkonen θα βρίσκεται η McLaren του Jenson Button (1:36.191) και λίγο πιο πίσω στην 6η θέση η Red Bull του Mark Webber (ο οποίος φυσικά σημείωσε τον 7 ταχύτερο χρόνο με 1:36.290).


Απογοητευτικός για ακόμα μια φορά σε κατατακτήριες ήταν ο Alonso που σημείωσε τον 9ο ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες της Κίνας, καθώς η Ferrari σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:36.622 στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας. Βεβαίως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στην Scuderia με δηλώσεις τους πριν τις κατατακτήριες έλεγαν ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να βρεθούνε ακόμα και στο Q3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: