16/4/12

Προσφορές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σημαντική αύξηση παρατηρείται αυτές τις ημέρες στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, τάση που σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών καυσίμων θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε λήγει η σεζόν, άρα και η διάθεση του πετρελαίου με μειωμένο φόρο. 

Αιτία για τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή πωλήσεις, είναι η επικείμενη αύξηση του ΕΦΚ που τίθεται σε ισχύ από τον Οκτώβριο. Και μπορεί η εξίσωση του ΕΦΚ στο θέρμανσης και το κίνησης να μην αποφασίστηκε, ωστόσο η σημαντική αύξηση του φόρου, εκτιμάται ότι θα φέρει το θέρμανσης να πωλείται κατά 30% ακριβότερα στο 1,3 ευρώ το λίτρο, τουλάχιστον, από τη νέα σεζόν του θέρμανσης. 

Έτσι οι καταναλωτές σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν. 

Από την πλευρά τους βεβαίως δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και οι εταιρείες που ξεκίνησαν νέες ή εντείνουν παλιές διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες για το πετρέλαιο. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι εταιρείες Coral, ΕΚΟ, AVIN και Ελινόιλ. 

Έτσι για παράδειγμα ηCoral (Shell) προσφέρει: 

Με παραγγελίες άνω των 500 λίτρων δώρο το SmartRing για τον ποσοτικό έλεγχο 
Με παραγγελίες άνω των 1.000 λίτρων έκπτωση 5 ευρώ 
Με Κάρτες Citibank: 6% επιστροφή για τον μήνα Απρίλιο με τις κάρτες DINERS, 6% για την κάρτες Energy Martercard (ισχύει για την νέες κάρτες που εκδόθηκαν από 1η Φεβ 2012, για τις παλιές ισχύει 3% επιστροφή) 
Κάρτες NBG: για τις κάρτες GO National υπάρχει 3% επιστροφή και 4 άτοκες δόσεις 
Για όλες τις κάρτες MasterCard και Visa υπάρχουν 4 άτοκες δόσεις 

Η ΕΚΟ με κάρτες EUROBANK, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή, για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης προσφέρει 3% επιστροφή των χρημάτων και μέχρι 6 άτοκες δόσεις. Επίσης, για κάθε 500 λίτρα της παραγγελίας ο πελάτης κερδίζει μια συμμετοχή στην κλήρωση του διαγωνισμού, που δίνει κάθε μέρα σε 3 τυχερούς, από ένα κουπόνι 100€ για πετρέλαιο θέρμανσης. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη παραγγελία πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2012. Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι την 27 Απριλίου 2012. 

Avin 
Με παραγγελίες άνω των 1.000 λίτρων έκπτωση 10 ευρώ 

Ελινόιλ 
Οι καταναλωτές εντός Αττικής που οποίοι επιλέγουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης απ’ ευθείας από την Ελίν καλώντας στο 801 11 802 11 ή στο 2106241600, μπορούν να εξοφλήσουν την αγορά τους μέσω πιστωτικής κάρτας, σε 5 άτοκες δόσεις. Η προσφορά δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη πιστωτική, αλλά ισχύει για τις κάρτες VISA & MasterCard (πλην Εθνικής και Citibank) για αγορές πετρελαίου θέρμανσης οι οποίες θα γίνουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου θέρμανσης, στις 30 Απριλίου. Η Ελίν, με την προσφορά αυτή διευκολύνει όσους καταναλωτές αποφασίσουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να επωφεληθούν από τον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης που ισχύει σήμερα, εξοφλώντας την αγορά τους σε 5 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: