27/3/12

Μεγάλη Τετάρτη κλείνει η Βουλή

Η 6η Μαΐου φαίνεται πως είναι η τελική ημερομηνία των εκλογών, καθώς επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα έχει ολοκληρώσει ως τη Μ. Τετάρτη τις νομοθετικές της εκκρεμότητες. 

"Ό,τι έχουμε πει ισχύει για τις εκλογές, η Μ. Τετάρτη είναι μια καλή πρόβλεψη για το κλείσιμο της Βουλής", είπε ο κ. Καψής, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ταξί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Μεταφορών, Μ. Βορίδη, τονίζοντας ότι "σε συνεννόηση με την Κομισιόν θα γίνουν τρεις αλλαγές". Οι αλλαγές αφορούν στον αριθμό των αδειών (σ.σ.: ώστε να δοθούν άδειες και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη), στο καθεστώς των εννιαθέσιων ταξί και μια τεχνικού περιεχομένου αλλαγή, που αφορά τις επιτροπές αδειοδότησης.

Ωστόσο, κάλυψε τον κ. Βορίδη στο ζήτημα της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, λέγοντας πώς "ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός Μεταφορών". Δικαιολόγησε την ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., λέγοντας ότι "καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές θα υπάρχουν τριβές", αλλά έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες: "Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας", είπε.

Για το έργο της κυβέρνησης, επανέλαβε ότι "αποσκοπούμε σε προεκλογική περίοδο εργασίας, ώστε να παραδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στην επόμενη κυβέρνηση".

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, θα κλείσει τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο, καθώς θα δει τον Φ. Κουβέλη.

Σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ
Ο κ. Καψής παρουσίασε επίσης το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, το οποίο κατατέθηκε ήδη προς διαβούλευση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το νομοσχέδιο στηρίζεται στα συμπεράσματα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Επικράτειας, Ηλ. Μόσιαλος και στόχο έχει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την απεμπλοκή της ΕΡΤ από τον κυβερνητικό έλεγχο με τη δημιουργία ανεξάρτητου Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο θα διορίζει και θα ελέγχει τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: