31/3/12

17 για τη ΔΕΠΑ


Δεκαεπτά επενδυτές από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων επτά εκτός Ευρωζώνης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).
Όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κατ’ αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη ΔΕΠΑ και το ΔΕΣΦΑ ξεχωριστά αλλά και τον όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε σήμερα, στις 7 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «το μέγεθος και η ποιότητα του ενδιαφέροντος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα φάση οικονομικών εξελίξεων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει ρις αιτήσεις και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές.
Όσοι από τους ενδιαφερόμενους προεπιλεγούν, θα υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας, ώστε να λάβουν το ενημερωτικό δελτίο καθώς και τα έγγραφα για την υποβολή ενδεικτικών προσφορών.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση της φάσης της προ-επιλογής υποψηφίων επενδυτών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠ) «μπαίνει σε φάση ουσιαστικής υλοποίησης μία ακόμη σημαντική διαρθρωτική αλλαγή που αφορά την αγορά ενέργειας, αλλά και την προσέλκυση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης».
Πρόσθεσε επίσης ότι «η μεγάλη συμμετοχή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων από ολόκληρο τον πλανήτη στη διαγωνιστική διαδικασία δείχνει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας για την ανάταξη της οικονομίας της αναγνωρίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: