25/1/13

Ηλεκτρονική επίθεση σε χρήστες υπηρεσιών e-banking

Προειδοποίηση στους χρήστες υπηρεσιών e-banking να επιδεικνύουν προσοχή στις συναλλαγές τους απευθύνει με ανακοίνωσή της η Αστυνομία καθώς εντοπίστηκε προσπάθεια υποκλοπής κωδικών. 

Επειτα από διαδικτυακές έρευνες εντοπίστηκε προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από πελάτες τραπεζών, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό τη διενέργεια συναλλαγών.

Οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών Ιnternet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.
Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών Ιnternet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα ελληνικών τραπεζών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύουν τους πολίτες να μη συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην υπηρεσία Ιnternet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: