28/1/13

Στην Βόρεια Κορέα, οι γονείς τρώνε τα παιδιά τους, χάριν στο πρόγραμμα δίαιτας που τους επιβάλλει το κομμουνιστικό καθεστώς

Πληροφορίες για κρούσματα κανιβαλισμού στη Βόρεια Κορέα αναδημοσιεύτηκαν από τους «Sunday Timesdailymail» στο Λονδίνο. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για γονείς που έφαγαν τα παιδιά τους ή για Βορειοκορεάτες που τρώνε πτώματα. Αν και οι πληροφορίες αυτές δεν αποκλείεται να είναι προϊόντα προπαγάνδας, προκαλούν σοκ, καθώς μπορούν να συνδεθούν με τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα υποφέρει από λιμό, την ώρα που η ηγεσία της Πιονγιάνγκ σκληραίνει την στάση της σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.


Όπως έγραψαν οι Sunday Times, πηγές από τη Βόρεια Κορέα ανέφεραν ότι ένας άνδρας εκτελέστηκε, επειδή σκότωσε τα δύο παιδιά του για να τα φάει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας άνδρας ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του, ενώ ένας άλλος, τρελαμένος από την πείνα, έβρασε το παιδί του και έφαγε τη σάρκα του. 

Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην Asia Press, η οποία δηλώνει ότι έχει στρατολογήσει ομάδα πολιτών-δημοσιογράφων που βρίσκονται σε βορειοκορεατικό έδαφος. 

Η Asia Press, που έχει την έδρα της στην Ιαπωνία, έκανε λόγο για «μυστική πείνα» που πλήττει τις επαρχίες της Βόρειας και Νότιας Χουανγκχαέ, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 άτομα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εκφράζονται φόβοι πως ο κανιβαλισμός επεκτείνεται στη χώρα.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι οι πληροφορίες θεωρούνται έγκυρες.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αρνηθεί, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Βόρεια Κορέα επανέλαβε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί το αίτημα του λαού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: