15/1/13

Και παρ' ολίγον ρουκέτα στην επίθεση στην ΝΔ


Τον κίνδυνο επιστροφής στην εποχή της «βαριάς τρομοκρατίας» σηματοδοτεί η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Αυτόπτης μάρτυρας στη λεπτομερή κατάθεσή του ανέφερε ότι οι δράστες εκτός από καλάσνικοφ είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας. Δεν πρόλαβαν όμως να τον χρησιμοποιήσουν.

Βαρύ όπλο, πιθανότατα ρουκετοβόλο, κρατούσαν οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας χθες το πρωί. Αυτό αναφέρει κατάθεση που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική από μάρτυρα που είδε τους δράστες του «χτυπήματος».
Θυμίζοντας... εποχές «Επαναστατικού Αγώνα», ο αυτόπτης αναφέρει ότι τα δύο άτομα, εκτός από καλάσνικοφ, είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας, τον οποίον δεν πρόλαβαν όμως να χρησιμοποιήσουν. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε μιλάμε για την επιστροφή της «βαριάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα.
Ο μάρτυρας είναι αναλυτικός σε σχέση με την πορεία των δραστών από το αυτοκίνητο που πάρκαραν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη με κατεύθυνση προς την Αμφιθέας, προς το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν.
Όπως κατέθεσε, ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος κρατούσε ένα βαρύτερο όπλο.
Κινήθηκαν βιαστικά και γρήγορα, πυροβολώντας με το καλάσνικοφ, και φάνηκε να προχωρούν προς την πλευρά του παράδρομου, από όπου θα είχαν καλύτερη οπτική του στόχου τους. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: