11/1/13

Συνελήφθη 25χρονη τρομοκράτης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»


Συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι αστυνομικοί κατηγορούν τη νεαρή κοπέλα για «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού».

Η συγκεκριμένη είχε προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στους «Πυρήνες», όμως δεν προέκυψαν περαιτέρω στοιχεία και έτσι αφέθηκε ελεύθερη. Είναι η δεύτερη σύλληψη μέσα σε λίγες ώρες ατόμου που κατηγορείται για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση, γεγονός που δείχνει πως είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημιουργίας νέας ομάδας μέσα στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο 29χρονος φοιτητής, μαζί με την 25χρονη που συνελήφθη πριν από λίγο, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν θα είναι τα μοναδικά πρόσωπα που περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα, καθώς ένας νέος κύκλος επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής έχει ανοίξει και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες εξελίξεις. 

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά τον εντοπισμό των όπλων που ήταν θαμμένα σε χώρο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και την αξιοποίηση ευρημάτων από τις γιάφκες που έδωσαν στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τα όπλα είχαν βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, στις 18 Νοεμβρίου του 2011, και ήταν: ένα (1) πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT, ένα (1) πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM, ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 m.m. και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων, ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και
ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.

Όλα τα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακκούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο.
Επίσης, σε αυτό υπήρχαν 284 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα όπλα στα οποία ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του 29χρονου, είχαν βρεθεί την 18η Νοεμβρίου 2011, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελέα, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Τα όπλα είχαν βρεθεί μέσα σε μεταλλικό κουτί, το οποίο ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δέντρων και θάμνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: