20/8/12

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της φοροδιαφυγής; Έμ, αφού δεν έχουν ταμπού!


Νέο αλαλούμ μετά από το θέμα της επιστροφής στη δραχμή προκαλούν οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιστατικό στην Ύδρα, καθώς δεν παρέχεται ξεκάθαρη εικόνα για την στάση που τηρεί η Κουμουνδούρου κατά ή υπέρ της φοροδιαφυγής και της αντιμετώπισης του φαινομένου.
Ενώ αρχικώς διαμηνυόταν πως το κόμμα του Αλ.Τσίπρα τάσσεται κατά τόσο της φοροδιαφυγής όσο και της επιχείρησης στην Ύδρα ήρθαν οι δηλώσεις του Θ.Δρίτσα για να μπερδέψουν τα πράγματα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το επεισόδιο του Σαββάτου, υπογράμμισε ότι «μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας».
Διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει ο κορυφαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, ο οποίος, σε σχόλιό του στο twitter, επεσήμανε τα εξής: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες». Για να γίνει μάλιστα πιο ξεκάθαρος συμπλήρωσε: "Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας».
Νέα διάσταση στις απόψεις περί φοροδιαφυγής έδωσε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της. Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: