20/7/12

Με εισαγγελική παρέμβαση, άνοιξε η Χαλυβουργία


Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει από το πρωί το δρόμο, εμποδίζοντας τους εργαζομένους να εισέλθουν στο κτήριο. 

Οι εργαζόμενοι «τρώνε ξύλο για να μπούνε στο εργοστάσιο», αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε ήδη σε επτά προσαγωγές, ενώ νωρίτερα προχώρησε και σε χρήση χημικών. 

Στο σημείο έχουν καταφτάσει και συμπαραστάτες από άλλα σωματεία. Οργισμένοι οδηγοί δε, που ταλαιπωρούνται απίστευτα από το μποτιλιάρισμα και τις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί εναντιώνονται με ύβρεις προς τους απεργούς και τα ΜΑΤ, κάνοντας το σκηνικό να θυμίζει μπαρούτι. Οι οδηγοί, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για πολύ ώρα μέχρι να περάσουν το σημείο της Χαλυβουργίας διαμαρτύρονται ότι η τροχαία δεν διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, δίνοντας στην κυκλοφορία ακόμη μια λωρίδα από το ρεύμα καθόδου προς την Αθηνά. 

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς την Κόρινθο του ρεύματος ανόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο άνοιξε τα ξημερώματα, στις 05:30, έπειτα από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η έξοδος της Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργίας, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ, βρίσκονται στο οδόστρωμα. 

Πολύ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη λεωφόρο Αθηνών, στην Ιερά Οδό και στη λεωφόρο Σχιστού προς τον Ασπρόπυργο. 

Αισίως η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου λίγων ημερών στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις της κυβέρνησης και να μην μπει λουκέτο στη μονάδα του Ασπροπύργου  με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία 240 εργαζόμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: