18/7/12

Πολύ δύσκολες οι περικοπές των 11,5 δισ. Συνεχίζει τον εποικοδομητικό του ρόλο ο Συνταγματολόγος

Συνεχίζει να αμφισβητεί τον στόχο της περικοπής  11,5 δισ. ευρώ ο Ε. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης «δύσκολη, και σχεδόν αδύνατη».

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του επανάλαβε, «ότι απαιτείται επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με ορίζοντα έως το τέλος του 2016».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την συνάντηση των τριών πολιτικών  αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εμμένει  στη γραμμή της «επαναδιαπραγμάτευσης εδώ και τώρα».

Ειδικότερα, ο  Ευάγγελος Βενιζέλος είπε, στην χθεσινοβραδινή του ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος είπε: «Θεμέλιο  της προγραμματικής σύγκλισης είναι η αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αρχής γενομένης από της παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία και πάντως κατά τουλάχιστον δυο έτη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι  η εξασφάλιση αυτής της επιμήκυνσης πρέπει να γίνει άμεσα λέγοντας  ότι «αν δεν γίνει αυτό, τότε δε βγαίνει ούτε ο προϋπολογισμός του 2012 ούτε μπορεί να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: