14/3/11

Mε 5,109% η Morgan Stanley στην Αlpha Bank


Σε 5,109%, από 4,965%, ανέρχεται πλέον το ποσοστό της Morgan Stanley στo μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου και μετοχών εκδόσεως της τράπεζας που κατέχει η Morgan Stanley μέσω των Morgan Stanley and Co. International PLC και Morgan Stanley and Co. Inc. New York αυξήθηκε από 5,109% ή 27.295.565 κοινές μετοχές μετ΄ ισαρίθμων δικαιωμάτων ψήφου, από 4,965% ή 26.525.745.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank, η απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού διενεργήθηκε αυτόκλητα (unsolicited), δίχως, ως είθισται στις περιπτώσεις ενδιαφερομένων θεσμικών επενδυτών, να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή επικοινωνία με τον εκδότη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η Morgan Stanley έχει μεταξύ άλλων ενεργήσει, αφενός μεν ως κύριος σύμβουλος της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΕΤΕ) αναφορικά με την από 18ης Ιανουαρίου 2011 αυτόκλητη πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, την οποία η ΕΤΕ χαρακτήρισε ως φιλική, και αφετέρου ως συνδιαχειριστής βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο 2010».

Η Alpha Bank, όπως σημειώνει, «θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και, όπως πάντα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των πελατών της, ιδιαίτερα μέσα στην αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: