28/3/11

Επιστολή διαμαρτυρίας για την «απαξίωση του λογιστή»


Την έντονη αντίθεση τους στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, για τον ρόλο των λογιστών στο πλαίσιο του δόγματος «πάταξη και έσοδα», εκφράζει η συντονιστική επιτροπή τους. Με επιστολή διαμαρτυρίας δηλώνουν πως αρνούνται να γίνουν «νεκροθάφτες και τυμβωρύχοι», προκειμένου να δικαιωθεί το μανιακό δόγμα του οικονομικού επιτελείου της χώρας για «πάταξη και έσοδα» από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και οικογένειες και καλούν τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Με αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας δηλώνουμε, πως αρνούμαστε να καταντήσουμε βασανιστές μιας νεκρής αγοράς στην οποία οι άνθρωποι, που χρόνια τώρα μας δίνουν δουλειά, βρίσκονται σε απελπισία. Αρνούμαστε να γίνουμε νεκροθάφτες και τυμβωρύχοι, προκειμένου να δικαιωθεί το μανιακό δόγμα του οικονομικού επιτελείου της χώρας για «πάταξη και έσοδα» από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και οικογένειες.

Τα οικονομικά επιτελεία της εκάστοτε κυβέρνησης γνωρίζουν καλά ποιοι είναι οι κάτοχοι του πλούτου που αποκτήθηκε παράνομα την τελευταία, τουλάχιστον, εικοσαετία. Αν πραγματικά το επιθυμούν, μπορούν να φροντίσουν για τα περαιτέρω. Διαθέτουν και στοιχεία και φορολογικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να δράσουν. Ας φροντίσουν να ενεργοποιηθούν στην σωστή κατεύθυνση. Το σίγουρο είναι πως η σαστισμένη Ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται επιπλέον φορολογικούς καταδότες – λογιστές. Το ίδιο σίγουρο είναι πως η πλάτη μας δεν θα γίνει τσόχα για παιχνίδια κανενός.

Σκοπός αυτής της κινητοποίησης, καθώς και αυτών που θα ακολουθήσουν, είναι να μπει ένα τέλος στην αναζήτηση συνενόχων. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία κανενός μανιακού δόγματος αλλά ούτε και εξω-συνταγματικών κελευσμάτων. Καλούμε τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς είμαστε έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: