22/3/11

Πωλήσεις πάνω από 1 δισ. και κέρδη 61 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Μυτιληναίου


Η έγκαιρη υιοθέτηση στρατηγικής εξωστρέφειας σε συνδυασμό με τη συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου στήριξαν και διεύρυναν την ανάπτυξη του Ομίλου Μυτιληναίου, και οδήγησαν στην επίτευξη των στόχων πωλήσεων και κερδοφορίας για το 2010.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, τονίζοντας ότι “οι μεγάλες επενδύσεις, ιδιαίτερα στο νευραλγικό τομέα της Ενέργειας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση του Ομίλου σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης τα επόμενα έτη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2010 για τον Όμιλο διαμορφώθηκε στα € 1.001,4 εκατ. έναντι των € 661,8 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων στο εξωτερικό και στην ανοδική πορεία της τιμής αλουμινίου.

Σημειώνεται ότι στον κύκλο εργασιών, καθώς και στα αποτελέσματα προ φόρων του 2010, έχει συμπεριληφθεί μη επαναλαμβανόμενο έσοδο ύψους € 32,4 εκατ., το οποίο αφορά στην πώληση της εταιρείας ΕΤΑΔΕ, θυγατρική της ΜΕΤΚΑ, τον Ιανουάριο του 2010.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 192,7 εκατ., από € 118,9 εκατ. το 2009 καταγράφοντας αύξηση 62%, ενισχυμένα τόσο από τη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας που πραγματοποίησε η θυγατρική ΜΕΤΚΑ, όσο και από τη θετική επίδοση του τομέα της Μεταλλουργίας.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε € 60,9 εκατ. έναντι € 13,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του 2010 έχουν επιβαρυνθεί με € 7,5 εκατ. λόγω της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: