22/4/15

Υπό αναγκαστική διαχείριση τέθηκε η Μηχανική

Υπό αναγκαστική διαχείριση, ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως, κατά τα άρθρα 1034επ ΚΠολΔ, τέθηκε η εταιρεία Μηχανική, δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 9110/2013 τελεσίδικης αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανώνυμη ελεγκτική εταιρεία «PriceWaterhouseCoopers A.E.», διορίσθηκε αναγκαστικός διαχειριστής της εταιρείας, δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 700/2014 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και εκπροσωπείται για τους σκοπούς της αναγκαστικής διαχείρισης από τον κ. Νικόλαο Κλιάνη.

Ήδη, δια της από 09/03/2015 έγγραφης δήλωσής της, η PriceWaterhouseCoopers αποδέχθηκε το διορισμό της ως αναγκαστικού διαχειριστή της εταιρείας «Μηχανική ΑΕ» και ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Τη διοίκηση της Μηχανική καθώς και την εκπροσώπησή της έναντι τρίτων αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η αναγκαστική διαχειρίστρια PriceWaterhouseCoopers, η οποία θα διεκπεραιώνει πλέον όλες τις υποθέσεις που αφορούν και εμπίπτουν στην εν γένει οικονομική και εμπορική διαχείριση της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα άρθρα 1034επ ΚΠολΔ.

Η αναγκαστική διαχείριση επιβάλλεται σε μία επιχείρηση με στόχο να ικανοποιηθούν άμεσα οι υποχρεώσεις που αυτή διαθέτει προς τους πιστωτές της. Σύμφωνα δηλαδή, με το άρθρο 1034, για να ικανοποιηθεί χρηματική απαίτηση του δανειστή, μπορεί να επιβληθεί αναγκαστική διαχείριση ακινήτου ή επιχείρησης του οφειλέτη. Η διαδικασία αυτή επιβάλλεται ύστερα από απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της περιφέρειας όπου βρίσκεται το ακίνητο ή η έδρα της επιχείρησης του οφειλέτη, αν το ζητήσει δανειστής που έχει τίτλο εκτελεστό και που επέδωσε στον οφειλέτη επιταγή για εκτέλεση.

Ουσιαστικά, ο πιστωτής εκμεταλλεύεται τα εισοδήματα μίας επιχείρησης με στόχο την επίτευξη μέγιστου δυνατού κέρδους προκειμένου να ικανοποιηθεί ο δανειστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: