3/4/15

Πανούσης, "Αριστερά του Τίποτα". Άρχισαν ορισμένοι να βλέπουν το παγόβουνο

Σαφείς αιχμές για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει με σημερινό του άρθρο με τίτλο "Η Αριστερά του Τίποτα" ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταλήψεις των τελευταίων ημερών σε δημόσια κτήρια αλλά και την "εισβολή" στο περιστύλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τα Νέα" αναφέρει πως «πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση «Αριστερά και μάλιστα κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη».

Επιπλέον τονίζει πως «όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο, αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία».

«Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι "καθαρόαιμοι" την "αριστερή Αστυνομία". Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται», διερωτάται ο υπουργός.

Αναλυτικά το άρθρο του Γ. Πανούση 

"Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωπο «χωρίς πρόσωπο». Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη ( δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» -sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική πράξη (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία.

Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δε τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι» αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;"


N. Φίλης: Ο Πανούσης είναι υπουργός, όχι σχολιαστής


«Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής, είναι υπουργός», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου» και πρόσθεσε ότι «αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών».

Επιπλέον εκτίμησε ότι, τα όσα αναφέρονται στο άρθρο δεν περιγράφουν την κυβερνώσα παράταξη, καθώς όπως είπε «εμείς δεν είμαστε Αριστερά του Τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: