2/4/15

4.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας προαναγγέλει ο Τσίπρας. Μπράβο στον Αλέξη. 4.500χ1ευρώ=4.500ευρώ. Σιγά το κόστος!

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο
Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τις 4.500 προσλήψεις οι 700 θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και τη Θεσπρωτία
Όπως τόνισε, πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης θα είναι η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.
"Άμεσα προχωράμε στη διασφάλιση της λειτουργίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας έτσι ώστε με ενίσχυση του προσωπικού τους να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια ώρα συμπλήρωσε πως διασφαλίζεται και η λειτουργία των ογκολογικών νοσοκομείων και των ψυχιατρικών μονάδων.

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως πυλώνας του ΕΣΥ είναι προτεραιότητα, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο θα φύγει ο μεγάλος φόρτος εργασίας που υπάρχει τώρα στα δημόσια νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στο πεντάευρω ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως "το υπουργείο Υγείας έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση της κατάργησης της απαράδεκτης υποχρεωτικής πληρωμής των 5 ευρώ για την εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία. Χθες δημοσιεύτηκε στο φύλλο της κυβέρνησης", συμπλήρωσε τονίζοντας στη συνέχεια πως "στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας από εδώ και στο εξής θα έχουν δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης και εξέτασης όλοι οι πολίτες".

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο που είναι άλλωστε και ευρωπαϊκή επιταγή. "Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών άλλα ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί και το επίπεδο του κόστους υγείας".

"Έχουμε ανοίξει διάλογο ώστε να αξιοποιήσουμε και τα στρατιωτικά νοσοκομεία στη δημόσια υγεία ιδιαίτερα για άγονες και απομακρυσμένες περιοχές".
"Καταργήσαμε τη διάταξη που βασιζόταν η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: