14/4/15

Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες, είναι όλοι πρόσφυγες και βγαίνουν για να λιαστούν! Μπουμπουάου!

«Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», είπε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων. «Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής. Τόνισε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους. Διευκρίνισε δε ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται», και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.
Η Τ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας. Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως είπε, περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. «Οι εκδοχές είναι τρεις. Ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης, ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε», τόνισε η υπουργός.
Στο σκέλος της χρηματοδότησης, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και πως η Αθήνα υποβάλλει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή έκτακτης βοήθειας, καθώς επί του παρόντος η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικούς πόρους. Ανέφερε επίσης ότι η Ε.Ε. θεωρεί ότι τα 800 άτομα που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τα 5.500 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ιταλία. 
Τους 100.000 ενδέχεται να φτάσουν οι πρόσφυγες που θα εισέλθουν στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους, όπως εκτίμησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Όλοι μαζί, αν συνεχιστεί αυτή η ροή, το πολύ να φτάσει τις 100.000», είπε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ τόνισε πως η ορολογία «πρόσφυγες» αντί «μετανάστες» είναι κομβική για τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τη μεταναστευτική πολιτική.

https://www.youtube.com/watch?v=P0alNkaPM-8

Δεν υπάρχουν σχόλια: