11/9/12

Διαβάστε τους διαλόγους Στάη, Κασιδιάρη

Ορισμένοι θεωρούν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς και σίγουρα δεν είναι από εκείνους τους ανθρώπους που περνούν απαρατήρητοι. Λίγα 24ωρα μετά την έφοδο ομάδων της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. 

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά, αν και ορισμένες φορές ο διάλογος Στάη - Κασιδιάρης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα σαν εριστικός.

«Με ευγένεια να μιλήσουμε», είπε κάποια στιγμή η δημοσιογράφος για να απαντήσει το μέλος της Χρυσής Αυγής: «Σας σέβομαι απόλυτα, είμαι ευγενέστατος απέναντί σας». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κασιδιάρης επέκρινε την κυρία Στάη ότι δεν είναι καλά ενημερωμένη. «Θα σας παρακαλούσα για άλλη μια φορά να είστε ευγενικός», ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου. 
 
«Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε αστυνομία στη θέση της αστυνομίας, δεν είμαστε νεοναζιστική οργάνωση, είμαστε τρίτο κόμμα καταγεγραμμένο και είμαστε ανερχόμενη πολιτική δύναμη», υποστήριξε ο κ. Κασιδιάρης.
 
Στην παρατήρηση της Έλλης Στάη ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής υποκατέστησαν την ΕΛΑΣ και τις επίσημες κρατικές αρχές ο βουλευτής απάντησε: «Δεν τίθεται θέμα αντιποιήσεως αρχής».
 
Ο ζωντανός διάλογος δεν επέτρεπε σε κανένα να... πλήξει. «Λέτε πώς είναι δουλειά σας», συνέχισε η κυρία Στάη. «Είπα πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη», αντέδρασε ο κ. Κασιδιάρης.
 
«Είδα να τα σπάτε», παρατήρησε η δημοσιογράφος. «Αναποδογύρισαν κάποιοι πάγκοι, ας σταματήσει το ελληνικό κράτος να κάνει πλάτες στους λαθρομετανάστες», απάντησε ο βουλευτής...
 
«Αυτή ήταν μια εικόνα βίας. Αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσετε την ανάγκη για νομιμότητα, η βία; Γιατί επιλέγετε τη βία;», ήταν το επόμενο ερώτημα.  
 
«Δεν επιλέγουμε τη βία. Οι ίδιοι που αυτοπαρουσιάζονται σαν αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν επιτεθεί σε Έλληνες», συνέχισε ο βουλευτής ο οποίος στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο με παράνομους Έλληνες μικροπωλητές απάντησε: «Δεν υπάρχουν παράνομοι Έλληνες μικροπωλητές». 
 
«Θεωρούμε ότι με την πράξη μας αυτή επιτέλους ξύπνησε το ελληνικό κράτος και θα γίνουν κινήσεις για να παταχθεί το παρεμπόριο», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι τα μέλη της Χρύσης Αυγής θα μεταχειριστούν «κάθε μέσο που μας παρέχει το Σύνταγμα ώστε να επανέλθει η ευνομία της χώρας». 
 
Στο ερώτημα αν θα συνεχίσουν τις πράξεις αυτοδικίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε λέγοντας: «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα το αναγνωρίζει και το σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν θα καταργήσουμε και το Σύνταγμα!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: