29/12/11

Μειωμένο το ενδιαφέρον για μετανάστευση προς την Αυστραλία


Δεν μπορεί να εξηγήσει από που αντλεί ο ελληνικός τύπος τις πληροφορίες για "πλημμύρα" Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης.
Όπως ανακοίνωσε, "σίγουρα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον Ελλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά αυτό δεν έχει μεταφραστεί και σε σημαντική αύξηση είτε αιτήσεων για μετανάστευση και πολύ περισσότερο σε αριθμό μεταναστών" και δεν υπάρχει κάποια "αλλαγή του ρεύματος".
"Κατά το τρέχον έτος, ήλθαν στην Αυστραλία 12 Έλληνες μετανάστες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικευμένων Μεταναστών. Υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά δεν υπάρχουν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους Έλληνες", σημείωσε.
Μάλιστα, στην ενημερωτική ημερίδα που έγινε τον Οκτώβριο στην Αθήνα πήραν μέρος 800 άτομα, όπως είπε. "Εντυπωσιαστήκαμε από την ποιότητα των ενδιαφερομένων που πήραν μέρος στην ημερίδα. Η υποβολή ή μη αίτησης από αυτούς για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά τους να βρουν εργοδότες", σημείωσε.
Αντίθετα, έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού των Ελληνο-Αυστραλών που επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Αν και το υπουργείο Μετανάστευσης δεν κρατά στατιστικά στοιχεία, "έχουμε ανεπίσημες πληροφορίες για αύξηση του αριθμού Αυστραλών πολιτών που επιστρέφουν από την Ελλάδα", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: