31/12/11

Αντήλλαξαν ευχές Αβραμόπουλος – Νταβούτογλου?


Ευχές για το νέο έτος αντήλλαξαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, με αφορμή την επίσκεψη του δευτέρου στο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών, όπου επί της μεθορίου αντήλλαξε ευχές με Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου.
Πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η γέφυρα επί της οποίας βρίσκεται ο κ. Νταβούτογλου “δεν είναι γέφυρα, που χωρίζει τις δύο χώρες, αλλά που τις ενώνει”.
Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Αμύνης και είχε ανταλλάξει ευχές και επιδώσει συμβολικά δώρα σε Τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες.
Στη συνέχεια της πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιλμάζ προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί την Τουρκία, επαναβεβαιώθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Αμύνης παρακάλεσε τον κ. Νταβούτογλου να διαβιβάσει ευχές για αποκατάσταση της υγείας του στον φίλο του, πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: