22/12/11

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2012 η έκδοση κλειδαρίθμων


Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου που εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 για ένα εξάμηνο προκειμένου να μην υπάρξουν τα αντίστοιχα προβλήματα που καθυστέρησαν στις αρχές τους έτους την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.
 
Στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:
 
"Παρατείνουμε την ισχύ των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 30η  Ιουνίου 2012.
 
Συνεπώς,  οι χρήστες του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση".
 
Για να παραλάβει κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) κλειδάριθμο από την Δ.Ο.Υ. θα πρέπει ή να είναι ήδη χρήστης ή να είναι νέος χρήστης που έχει κάνει Αρχική Εγγραφή.
 
Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να παραλάβουν κλειδάριθμο από οποιαδήποτε ΔΟΥ .Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται για τη διαδικασία αυτή είναι ο ΑΦΜ και το αποδεικτικό ταυτοποίησής (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητα Ομογενούς κ.λπ.). Σε περίπτωση που έχει γίνει αλλαγή αριθμού ταυτότητας και δεν έχει δηλωθεί στη ΔΟΥ τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να απευθυνθούν μόνο στη ΔΟΥ που ανήκουν.
 
Τον κλειδάριθμο του νομικού προσώπου θα τον παραλάβει ο νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρίας, μόνο από την ΔΟΥ που ανήκει το νομικό πρόσωπο.
 
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Τμήμα Μητρώου, εκτυπώνονται δύο βεβαιώσεις. Η μία από αυτές -η οποία και θα σας χορηγηθεί- περιέχει τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
 
Στην περίπτωση που ένα φυσικό πρόσωπο ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του νομικού προσώπου αδυνατεί να προσέλθει στη ΔΟΥ., θα προσκομίζεται εξουσιοδότηση, με γνήσιο υπογραφής, από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ, και θα παραλαμβάνει τον κλειδάριθμο άλλο πρόσωπο εκ μέρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: