22/12/11

Αντιδράσεις κατά την έναρξη της συμφωνίας με το Κατάρ στην Κύπρο


Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στην είσοδο της Λευκωσίας, όπως προβλέπεται στη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Κατάρ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, συνοδευόμενος από λειτουργούς κυβερνητικών τμημάτων επισκέφθηκε το στρατόπεδο "Παναγίδη" απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον για να επιθεωρήσει το χώρο και να δώσει οδηγίες για κατεδάφιση των υποστατικών.
Ο χώρος, όπου εκτεινόταν το στρατόπεδο "Παναγίδη", έπαψε εδώ και τρεις εβδομάδες να λειτουργεί ως στρατόπεδο. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης της συμφωνίας με το Κατάρ.
Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε, ότι υπάρχουν προτάσεις δισεκατομμυρίων και για άλλα αναπτυξιακά έργα από χώρες πέραν του Ατλαντικού. Στο μεταξύ την αντίδραση της αντιπολίτευσης πυροδότησε η σημερινή επίσκεψη του Κ. Καζαμία στο χώρο, όπου θα γίνει η επένδυση.
Ο ΔΗΣΥ, δια του αναπληρωτή προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “όταν νιώθει απομονωμένη αλλάζει την ατζέντα της για να δημιουργεί προσδοκίες στους πολίτες”.  Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι την επένδυση “θα την πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος από την στιγμή που αξίζει το συγκεκριμένο οικόπεδο πάνω από 140 εκ. αλλά θα το δώσουμε στο Κατάρ για 50 εκατ.”.
 Τα πυρά αντέκρουσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πάμπος Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι η κυπριακή πλευρά επιδιώκει βελτίωση της συμφωνίας για να μην υπάρχει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: