18/8/15

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το φονικό στην Ύδρα

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας, η ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και η ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του, πράξεις που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 16-8-2015 στην Ύδρα.
Δράστες είναι εννέα (9) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, εκ των οποίων συνελήφθησαν επτά (7) άνδρες, ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών, ενώ αναζητούνται μία γυναίκα και ένας άνδρας, συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ξημερώματα της 16-8-2015, οι δράστες εισήλθαν στην οικία του ζεύγους και με τη χρήση βίας τους ακινητοποίησαν, τους δέσμευσαν και τους φίμωσαν. Στη συνέχεια, προέβησαν στην έρευνα των χώρων του σπιτιού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, πριν αποχωρήσουν από την οικία, εξανάγκασαν την 58χρονη να πιει υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ζάλη και να απελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 67χρονου προήλθε πιθανότατα από ασφυξία.
Όπως διαπιστώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα, οι πέντε (5) εκ των συλληφθέντων, αμέσως μετά από τη ληστεία, απέπλευσαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος (ταξί) με προορισμό την Αίγινα, ενώ τα δύο (2) άτομα που αναζητούνται, αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο για την Βάρκιζα παραλαμβάνοντας τα χρήματα και τα κλοπιμαία. Οι άλλοι δύο (2) συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: