27/8/15

Όποιος θέλει να κυβερνήσει την χώρα, πρώτα υπόσχεται να κυνηγήσει τους "νταβατζήδες" και μετά τους τα σκάει χονδρά. Πάρε κόσμε...

Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους. Για το Μέγαρο Μουσικής σίγουρα, πάντως, θα βρεθούν, όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία. Η απερχόμενη κυβέρνηση, με υπογραφές του Ν. Ξυδάκη και του Α. Μπαλτά, ενέκρινε κονδύλι 600.000 ευρώ (!) από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση των ιδρυτικών σκοπών του.
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό δεν είναι το πρώτο «δωράκι» του Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης με τροπολογία που έφερε στη Βουλή παρέτεινε τη διευκόλυνση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση υπεγράφη στις 20 Αυγούστου, την ίδια μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας μέσω διαγγέλματος ανακοίνωνε την παραίτηση της κυβέρνησης.
Πρωτοσέλιδο
Μάλιστα, όλως τυχαίως (!) η έκδοση της εφημερίδας του ΔΟΛ «Τα Νέα» την επομένη είχε πρωτοσέλιδο τίτλο ««Μόνος εναντίον όλων» και τη φωτογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε περίοπτη θέση.

«Εγκρίνουμε την επιχορήγηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) με το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00 €), που αντιστοιχεί στο 20% της ετήσιας προϋπολογισθείσας επιχορήγησής του για το β' εξάμηνο 2015 (β' δόση, έως70%) και αφορά στην ενίσχυση των ιδρυτικών του σκοπών» αναφέρει χαρακτηριστικά η (προκλητική) απόφαση, τη στιγμή που οι Ελληνες πολίτες αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους και είναι σε ισχύ τα capital controls.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε επισήμως το Μέγαρο με μια ασαφή, πάντως, ανακοίνωση υποστηρίζοντας: «Πρόκειται για ποσό 600.000 ευρώ που αποτελεί τμήμα της ετήσιας λειτουργικής επιχορήγησης, η οποία περιλαμβάνεται στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ για το 2015 και εκταμιεύεται παγίως με μερικές καταβολές κατά τακτά χρονικά διαστήματα». Παράλληλα, διευκρινίζεται: «Η επιχορήγηση αυτή, των 600.000 ευρώ, θα διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς και για τη μερική εξόφληση οφειλομένων μισθών προσωπικού». Με άλλα λόγια, το κράτος επιχορηγεί για να πάρει πίσω αυτά που του χρωστούν, κάνοντας πράξη τη γνωστή λαϊκή ρήση «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: