Τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση που επιβάλουν οι καιροί και στην τήρηση αποστάσεων από τις κυβερνητικές επιλογές επιχειρεί να διατηρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης καθώς προετοιμάζει το κόμμα του για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πολύωρες συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή τόσο με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, όπως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αλλά και με πολλά και νέα στελέχη της παράταξης του.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πολύωρες συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή τόσο με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, όπως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αλλά και με πολλά και νέα στελέχη της παράταξης του.
Στόχος του είναι να κηρύξει πανστρατιά και παρότι τα ανοίγματά του προς το Κέντρο δέχονται –κυρίως μέσω διαδικτύου- επιθέσεις από τα δεξιά, ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να επαναπροσανατολίσει τη Νέα Δημοκρατία προς τον μεσαίο χώρο.
Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς να υψώνει ιδιαίτερα τους τόνους, ο κ. Μεϊμαράκης από τη μια στέλνει μηνύματα συναίνεσης, επιμένοντας στη συνεννόηση με στόχο τη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας, ταυτοχρόνως, όμως, επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα σκληρά μέτρα του νέου Μνημονίου, αφήνοντας με σαφήνεια να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίζει εσαεί τα μέτρα που δεν ψηφίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο του λαϊκισμού», είπε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την ΓΣΕΕ. «Δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές».
Αναφέροντας ότι το κόμμα του «θα συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις ώστε να υπάρχει εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», αλλά και «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες, για να μπορέσουμε να περάσουμε το δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο», επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει «εθνικό σχέδιο» το οποίο με ουσιαστικά επιχειρήματα θα τεθεί στους εταίρους για να κατανοήσουν και να συμφωνήσουν να περιοριστούν οι επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια.
Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής «η κατάσταση δεν είναι εύκολη», αλλά, όπως εξήγησε, περιμένει και ο ίδιος τη συμφωνία, την οποία, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός έλεγε πριν το δημοψήφισμα ότι θα φέρει σε 48 ώρες», ενώ «τώρα μας λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου». Περιμένουμε, κατέληξε, «να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου