1/9/14

Χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας ο πρωθυπουργός. Έταξε 770.000 θέσεις εργασίας έως το 2020. Ξεπέρασε Ευάγγελο και Αλέξη

Στη θέσπιση μητρώου, στο οποίο θα εντάσσονται οι συνεπείς επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και κίνητρα, προκειμένου να... συνεχίσουν να είναι συνεπείς, συμφώνησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Βρούτση στις επιχειρήσεις αυτές αναμένεται μεταξύ άλλων να μειωθούν οι εισφορές, ενώ θα διενεργούνται και λιγότεροι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως «τον πιο ύπουλο και σκληρό αντίπαλο της κοινωνίας που υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 24 τρίμηνα αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας.»
Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης και στα κυβερνητικά σχέδια για την τόνωση της απασχόλησης τα οποία εφόσον ευοδωθούν θα συμβάλλουν στη δημιουργία 770 χιλιάδων θέσεων εργασίας έως το 2020.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεδρίαση του συμβουλίου αναφέροντας ότι συζητήθηκε η πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη θέσπιση ρήτρας απασχόλησης σε υγιείς επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την πρόταση οι κοινωνικοί εταίροι να είναι οι τελικοί δικαιούχοι της διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ για  προγράμματα απασχόλησης ενώ έθεσε στον πρωθυπουργό και το ζήτημα της ρύθμισης στεγαστικών δανείων  του ΟΕΚ.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ήτησε από τα μέλη του συμβουλίου απασχόλησης την αναγνώριση των εργοδοτών που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους καθώς και τη δημιουργία Συνηγόρου του Επιχειρηματία στα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: