8/2/10

ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοτελές το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών στην ιθαγένεια !


Μάχη εντός και εκτός Βουλής για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού δεσμεύθηκαν να δώσουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σε ημερίδα με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για σημαντική υποχώρηση στο νομοσχέδιο, η οποία όπως είπε, συνιστά «αντάλλαγμα απέναντι στους κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη οικονομική της πολιτική».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για την «καλλιέργεια ενός πλατιού φοβικού μετώπου, στο οποίο πρωτοστατεί ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ, σύρεται ο κ. Σαμαράς, συνηγορούν τμήματα του κυβερνώντος κόμματος και κομμάτια της Εκκλησίας που έχουν στασίδια στους τηλεοπτικούς σταθμούς».

«Οργιάζει η δεξιά και η ακροδεξιά στα ΜΜΕ και ένα μείζον τμήμα του κυβερνώντος κόμματος ανέχεται αυτές τις πολιτικές, ενώ από την άλλη πλευρά εδώ και ενάμιση μήνα δεν έγινε κατορθωτό να υψωθεί ένα μέτωπο ενάντια σε αυτές τις πολιτικές», παρατήρησε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε αυτοτελές το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια, το οποίο όπως σημείωσε, δεν εξαρτάται από το νομικό status των γονιών.

Aναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα του δημοψηφίσματος που επιδιώκει ο ΛΑΟΣ για το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα στην ιθαγένεια είναι ένα νομικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε δημοψηφική αξιολόγηση». «Είναι ένα δικαίωμα που απορρέει από τη συμμετοχή των αλλοδαπών στη συγκεκριμένη κοινωνική πραγματικότητα», παρατήρησε, ενώ όπως επεσήμανε, δεν αναδείχθηκε ο δημοκρατικός λόγος στο θέμα αυτό καθώς υπήρξε απουσία τόσο άμυνας, όσο και επίθεσης, απέναντι στην επιχειρηματολογία του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: