4/2/10

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ & ΤΟ ΚΚΕ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.



«Πρέπει να οργανώσουμε πόλεμο. Πολεμική αντεπίθεση... Πρέπει να φοβηθούν το λαό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους εργαζομένους σε αντεπίθεση για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Το δίλημμα, παρατήρησε, είναι αν θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός και το ΚΚΕ θέλει να πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση θα φέρει κι άλλα μέτρα «μέχρι τα πράγματα να πάνε στον πάτο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ.Παπαρήγα σημείωσε ότι ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για χρεοκοπία της Ελλάδας και υποστήριξε ότι η κρίση δεν είναι τόσο βαθιά όσο την παρουσιάζουν, αν και όπως είπε, η κατάσταση οξύνεται τώρα. Πολλά προβλήματα όμως, σε πολλούς κλάδους προϋπήρχαν και τώρα γίνονται περισσότερο ορατά και αισθητά, εκτίμησε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ επεσήμανε ότι το κόμμα της είχε προβλέψει πολύ πριν τις εκλογές τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Παράλληλα, απέρριψε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η πολιτική που έχει εξαγγείλει θα διαρκέσει τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα διαρκέσει για πάντα αν δεν ανατραπεί, ενώ διερωτήθηκε αν μετά από τρία χρόνια η κυβέρνηση θα σταματήσει να την εφαρμόζει και θα αποκατασταθούν οι μισθοί, τα επιδόματα και θα καταργηθούν οι φόροι που έχει επιβάλει.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, μετά από μια μικρή ανάκαμψη η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε νέα κρίση.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΚΚΕ στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, τόνισε ότι όχι μόνο το κόμμα της θα πάρει μέρος, αλλά οφείλει να πρωτοστατήσει προκειμένου να πετύχει η απεργία.

Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συναινεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι οι διαφοροποιήσεις σε επιμέρους θέματα αποσκοπούν στο να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επίσης συναινετικό είναι και το ΛΑΟΣ, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι παραδέρνει στις αντιφάσεις του.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση αυτή της πολιτικής, κάτι που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Τσίπρας, η γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε ότι με τις δυνάμεις των κομμάτων είμαστε μαζί στο κίνημα, αλλά όχι με την ηγεσία και ζήτησε "να μην κάνουμε παιχνίδι εντυπώσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: