29/7/09

«Τέλος» και επίσημα η BMW στην F1.

Επιβεβαιώθηκε από «επίσημα χείλη» η απόφαση της BMW να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula 1. «Ο Όμιλος BMW δεν θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στη Φόρμουλα Ένα μετά το τέλος της σεζόν του 2009» αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία από...

το Μόναχο σε ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε πριν από τη σχετική συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο της εταιρείας, και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι πόροι που ελευθερώνονται θα αφιερωθούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οδήγησης και άλλων σχεδίων. Η BMW θα συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά σε άλλα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Για να σημειώσει ο γενικός διευθυντής της BMW Ζάουμπερ, Μάριο Τίσεν ότι το φυσιολογικό σενάριο θα ήταν ένας συνεταίρος να αναλάβει την ομάδα, την οποία η BMW εξαγόρασε από τον Ελβετό ιδρυτή της, Πέτερ Ζάουμπερ, το 2005.

Η απόφαση των ανθρώπων της BMW ελήφθη σε χθεσινό διοικητικό συμβούλιο. Κίνηση που συνδέεται άμεσα με την αποφυγή της υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας που ήταν στα «σκαριά», σύμφωνα με την οποία όλες οι ομάδες θα δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: